Olvasóktól, ismerősöktől, de még vendéglősöktől is hallom, hogy néha megerőltető napról napra megtervezni a szezonális menüajánlatot a családnak, a vendégeknek. Bárki kifogyhat az ötletekből, illetve nem árt néha frissíteni is a repertoárt.
Ünnepi receptválogatásaim fantasztikus érdeklődésnek
örvendenek, e két szempontot alapul véve úgy döntöttem, hogy indítok egy nyári
menüajánlat rovatot, melyet igyekszem a legváltozatosabb szempontok szerint
összeállítani.
Ebben a részben – illetve további 2-3 részben – rendkívül
ínycsiklandó, mégis karcsúsító ételeket gyűjtöttem össze a szelektív étkezés
jegyében.
Természetesen több témakört is érinteni fogok, úgyhogy
tessék csak hátradőlni, én szállítom a nyári menüsort! :)
Csirkemell steak
olaszosan – paradicsommal, bazsalikommal, (bivaly)mozzarellával sütve.
Karcsúsítás élvezettel!
Kentucky
ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás
élvezettel!
Mézes mustáros
grillezett tarja kevert salátával, wasabis – tormás öntettel. Karcsúsítás
élvezettel!
„Kijevi”
fűszervajban sült csirkecombok vajas-párolt spenóttal – karcsúsítás élvezettel
BBQ csirkecombok
vajas-chilis kukoricával
A Nyári menüajánlat receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.
Az olaszos, meg a mázes-mustáros után aligha tudnám a többit kipróbálni :-)
VálaszTörlésDe biztosan nem is kellene, mert telve lenne a raktere :-)
Nem egy napra szántam a menüajánlatot ... :D
TörlésBár igyekszem a sorozatot mielőbb "lezavarni", hiszen hamarosan elutazok, az olvasóktól azt kérem, hogy osszák be a menüajánlataimat augusztus végéig! :))
Kösz Christi, azt hiszem, a szezonban gyakran bekukkantok hozzád ötletekért:)))
VálaszTörlésSzívesen, Zsuzsa! Mindig szívesen látlak és várlak! Remélem elégedett leszel a kínálattal! :))
TörlésHa nem titkos, hová utazol és meddig? Összefügg a gasztronómiával?
TörlésKépzeld! A Vidéki Élet júliusi számát épp megvette a férjem (ez csak azért érdekes, mert évente kb.egy-két példányt szoktunk megvenni), így legalább ezen oldalakon keresztül is megismerhettelek:))) Egyébként nagyon klassz lenne, ha az ételfotók mellett magadat is megjelenítenéd néha. Már én is gondolkodtam ezen, hisz így sokkal emberközelibb lenne az élmény.
Nem, nem titkos, minden évben pár hetet Spanyolországban töltök a gyerekeimmel. Most csak a Kisebbikkel a barátnőmnél. Múlt évben volt internet a házban, de így sem tudtam olyan aktív lenni, mint normálban, de idén nem lesz ... de azért fogok egy-kettőt posztolni.
TörlésÖrök dilemma, hogy hol a határ, hogy a blog rólam, vagy az ételekről szóljon. Persze mindkettő, de inkább a facebookon jelenítek meg több személyes vonatkozású képet.
A Vidék ízében pedig oltári "nyűtt" vagyok, egy rendkívül zűrös időszakban készült a riport, csak nem akartam elpasszolni, mert nagyon jól esett a felkérés és szívesen adtam interjút, sütöttem-főztem hozzá! :))