Ez mostanában a második gigantikus burger vacsorára, úgy
hiszem a közeljövőben diétásabbra hangolom a menüt. Hamburger után egy gazdagra
szabott csirkeburger volt soron, bár én burgerben marha párti vagyok, nem
mondanám, hogy ez a csirkeburger kevésbé ízlett. Azért a Texas BBQ burger receptjébe is érdemes benézni.
Merőben más íz világra hangoltam ezt a szendvicset, a
parmezános-oregánós hamburger zsömle már eleve dobott egyet a komplex íz
hatáson:
Parmezános-oregánós hamburger zsömle
Nem bonyolítottam túl a dolgot: csinos, kisebb csirkemell
steakeket szeltem az egész csirkemellből és bepácoltam a házilag kevert gyros fűszerkeverékemmel,
melyet olívaolajjal kevertem el:
Házi fűszerkeverékek, fűszerpácok 1. rész: fajitas,
cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori
A gyroshoz többféle szószt szoktam keverni, ehhez a
csirkeburgerhez most az egyszerű, csípős szószomat készítettem: görög joghurt,
ketchup, házi darált csípős paprika (vagy őrölt chili) alaposan elkeverve és
behűtve.
Kontaktgrillben megpirítottam a kettőbe vágott zsömléket,
majd a pácolt csirkemelleket és a grillsajtot. Lehet ez stílusosan halloumi,
vagy más grillsajt.
A fél zsömlére salátalevelet, szeletelt paradicsomot és
uborkát fektettem, majd 2-2 szelet grillezett csirkemellet és 1-1szelet grill
sajtot, végül befedtem a zsömle tetejével. Végül meglocsoltam a csípős szósszal, ami a képről lemaradt, hogy jobban
érvényesüljenek a feltétek.
Egyszerű, nagyszerű csirkeburger volt, jó íz és látvány összhang
uralkodott benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése