A szezámmagos és a parmezános-oregánós hamburgerzsömle itthon a legkelendőbb. Nem csak attól függően variálom őket, hogy éppen milyen kedvem van, hanem, hogy mivel akarom megtölteni.
Meséltem róla a kedvenc szendvicskenyerem receptjének
bemutatásakor, hogy a Subway szendvicskenyér reprodukálása volt a célom. A
parmezános-oregánós szórást igazából innen merítettem. Olyannyira családi
kedvenccé vált, hogy nem csak a szendvicskenyér, hanem a hamburger zsömle, számtalanféle
péksütemény vagy töltött kifli esetében is alkalmazom.
A parmezános-oregánós szendvicszsömlék most éppen úgy
készültek, ahogyan a nem olyan régen bemutatott amerikai hamburgerzsömlék, csak
a szóráson változtattam:
Amerikai hamburger zsömle - házilag
A szezámmagos zsömléket fűszeres marhahúspogácsával, cheddar sajttal, édes-ropogós hagymával, ropogós baconnal, friss zöldségekkel tömtem és házi készítésű BBQ szósszal locsoltam meg:
Texas BBQ burger - házilag
A parmezános-oregánós hamburgerzsömlébe merőben más, de nem kevésbé finom és attraktív töltelék került, de erről majd legközelebb mesélek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése