Ígérem, hogy sorban állnak a főétel válogatások a
szerkesztésre, most mégis a legnagyszerűbb hétköznapi és ünnepi
köretlehetőségek bemutatása mellett döntöttem.
Szerintem éppoly fontos, hogy színes és ötletes garnírungot
válasszunk ételeink mellé, mint amilyen fontos, a „lényeg” egy főételben.
Számtalanszor készítek többféle köretet is ételeim mellé,
kerülve az olyanokat, mint a nagy klasszikus, a vegyes köretként elhíresült
főtt rizs, sült krumpli, főtt zöldségek kombót.
Néhány köretféleségem önmagában is megállja a helyét,
úgyhogy akár egy hétköznapi, könnyű vacsorához is lehet ihletet meríteni.
Most mégis leginkább a karácsonyi és szilveszteri menü
összeállításához szeretnék főként segítséget nyújtani, bízom abban, hogy
kimerítő a kínálat.
Majonézes krumplisaláta – kétféle hagymával, házi
majonézzel
Két saláta egy eset: vajas-chilis és „pikáns” majonézes
kukoricasaláta
Majonézes-pórés gombasaláta – gombás szendvicskrém sült
hagymás gyökérkenyérrel
Egyszerű káposztasaláta – édes, ropogós
„Szivárványos” coleslaw – amerikai káposztasaláta
gyorsan, de biztosan
Párolt lilakáposzta
Szalonnás spárgarőzse - babrőzse, színes paprikarőzse
Hagymás- sáfrányos rizottó
Színes-tojásos sült rizs, egyszerűen
Csőben sült sajtos penne – majdnem sajtos makaróni by
Rachel Allen
Parmezános burgonya-flán
Végül, de nem utolsó sorban pedig egy nagyszerű köretválogatás krumpliból:
Megvan! Sajtos penne lesz vacsorára!
VálaszTörlésÚjabban nem kívánom a húsos ételeket :-( Azaz épp, hogy kívánom, de előre tudom, hogy megszenvedem.
... sáfrányos rizottó? :)
VálaszTörlésSajnálom, hogy megszenveded a húsos ételeket. Én a húshiányt szoktam megszenvedni ... :) :)
A rizottó elkészítéséhez szerencse is kell, legalábbis az én esetemben.
Törlés:-)
Úgy látszik, hogy megettem már a húsom "javát" is :-)