Ó, a csirkeszárny még azoknak is kedvence, akik általában ódzkodnak a csontos húsoktól. Ha jól tudom, akkor az amerikaiak emelték a prémiumfogások közé számtalanféle, különleges elkészítési módjával. Korábban, hagyományos módon elkészítve a haszontalan csirkerészek közé tartozott, bár el kell mondanom, hogy nekem a szárny, mindig is az első számú kedvencem volt, ahogyan az egyéb csontos húsfélék is gyengéim.
A csontos húsok szaftosabbak, ízletesebbek, éppúgy, mint a
megfelelő zsírtartalommal átszőtt húsfélék. Legyen az ropogósra süthető bőr,
vagy márványosan megbújó zsiradék a rostok között.
Nem szűkölködik az oldal csirkeszárny elkészítési módokban,
úgyhogy a legkedveltebbeket most csokorba szedtem. Biztos vagyok abban, hogy a
töltött csirkemell variációk mellett sokan választanak karácsonykor is egy
nagyszerű, fűszeres-ropogós csirkeszárny ételt.
A recepteknél változatos köretajánlattal is szolgálok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése