Oldalak

2012. december 15., szombat

Karácsonyi menüajánlat – 10 + 6 legjobb fogás bélszínből, hátszínből, borjúból


Ennél a menüajánlatnál nem tudok hosszas bevezetővel szolgálni. Egyszerűen a gyengéim a borjúhús, a hátszín és a bélszín.
Ha valaki leragadt a mostani idők sztár húsféléjénél, a csirkemellnél, akkor külön ajánlom figyelmébe ezt a válogatást.
Ugyanis ez az ünnepi receptgyűjtemény kizárólag hétköznapi ínyenceknek szól.




Komótosan rozéra sült borjúbélszín érmék grillezett kecskesajttal, színes paprikarőzsével, vargányás burgonya krémpürével







Omlós borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon







Saltimbocca alla Romana fokhagymás-vajas spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és francia krumplipürével







Borjú bécsi – wiener schnitzel – krumplisalátával







Borjú cordon bleu, ha megadjuk a módját







Wellington bélszín libamájjal dúsítva, szalonnás-"piros" fenyőmagos zöldbabbal







A 100. bejegyzésem: Stroganoff borjúhátszín vargányával







Zsályás borjúrolád érlelt sonkában - párolt és grillezett zöldségekkel, francia krumplipüréágyon, mascarponés mártásával







Borjúnyársak: aszúban érlelt szilvával, valamint zöldségekkel és szalonnával és tandoori csirkenyárs naan kenyérrel és raitaval







Borjútekercs kecskesajttal, Serranoval







Véletlenül jött elegáns vacsora: hirtelen sült borjúkaraj szaftjával, párolt, szalonnába csomagolt hordóburgonyával és alliolival







Borjúkaraj, borjúmáj, szűzpecsenye, mozzarellás töltött gombafejek és hagymakarikák ropogós bundában







Vasárnapi ebéd csontos marhalábszárból: marhahúsleves, velős pirítós, tejszínes-kakukkfüves marhapecsenye vajas galuskával








Cserépben sült, színes zöldségekkel töltött magos mustáros hátszín, parmezános fésült krumplival, sült fokhagymás pecsenyelevével







Omlós marha stefánia pecsenye - vele sült, vajas és párolt zöldségekkel, mártásával




4 megjegyzés: