Nem régen bemutattam első, amerikai pizza tésztára történő
próbálkozásomat:
Szerintem nagyon jól sikerült, de a képek még beszédesebbek.
Amikor pizzát sütök, mindig
készül egy magyaros feltét kombinációval pizza, hiszen nekem és a lányomnak, Rebekának ez az első számú
kedvencünk.
Most a mozzarellára édes olasz hagyma valamint zöld és piros
kápia paprika karikák és csípős szalámi került. A morzsolt oregánóval történő
szórás elengedhetetlen. Ezt követően pedig vékonyra szelt bacon darabkákat
helyeztem el a pizzán, jó sokat.
A paradicsomszósz mindig házilag készül, gyakran készítek
nagy mennyiséget és lefagyasztom kis üvegekben, melyek egy-egy sorozat pizzára
elégségesek. Így rákészülés nélkül is bármikor süthetek pizzát, csak a tésztát
kell frissen bedagasztanom.
Egyszerű téli
paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
Ez került közvetlenül a pizza tésztára.
Az amerikai pizza esetében az az első számú új tapasztalatom, hogy a feltéteket még vékonyabbra érdemes szelni (a mozzarella kivételével) és a pizzát néhány perccel kevesebb ideig kell sütni, mint a vékony tésztájú, olasz pizzát. 12 perc helyett úgy 10 percig, 240 C fokon.
Jó étvágyat kívánok!
Úr Isten!! Ez merénylet!! Gyönyörűséges a pizzád, és biztosan olyan finom is volt, amilyen szép.
VálaszTörlésIgazi magyaros!
VálaszTörlésKedvenc, kedvenc! A férjem ezelőtt sosem ette meg a pizzát, de amióta a receptjeid szerint készitem, mar egészen más a helyzet. Szoktuk sütni kint a kemencében, első alkalommal sikerült is szénné égessük, ami úgy-e a kenyérnél nem gond, mert azt megvertük, de a pizzát csak forgattuk körbe, hátha, hátha találnánk valami ehető részt rajta, annyira kivántuk :).
VálaszTörlés