Hétköznapi kedvencünk a baconba csomagolt csirkemáj. Vagy kifli karikára ültetem, és uborka szeletet teszek alá, vagy ritkábban krumplipürével tálalom. Van jó néhány recept az oldalon.
Újabban cserépben sütöm a szalonna köntösbe bújtatott májat,
hogy még szaftosabb maradjon, héjas fokhagymát, rozmaring ágakat, néhány cikk
hagymát vagy zsályalevelet teszek mellé.
Most frissen őrölt maldon sóval és színes borssal,
majoránnával fűszereztem mielőtt felgöngyöltem, sok-sok gerezd héjas fokhagymát
dobtam mellé( a püréhez) és egy rozmaring ágat bújtattam a májak közé.
180 C fokra előmelegített sütőben úgy 40 percig sütöm.
A sült fokhagymagerezdekből nyert fokhagymavelővel és a máj
leszűrt szaftjával készült a püré.
Sült fokhagymás
– parmezános krumplipüré
Minden második héten szívesen megesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése