Abszolút saját recept, hosszú évek óta készítem. A Kiskiflibe is „bevittem”, az elsőszámú kedvenccé vált a vásárlók körében. Húsimádók is imádják, én magam vagyok rá a legjobb példa.
A legjobb vendégváró, egyszerű vacsora, nagyszerű uzsonna, különösen,
ha békebeli kovászos kenyér vagy aszalt paradicsomos gyökérkenyér sül otthon,
frissen … Nálunk ez volt most az apropó.
Kívánatos, finom, mutatós és roppant egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók 2-3
adaghoz:
20 dkg mascarpone
10 db aszalt paradicsom (olajban eltett), lecsöpögtetve,
apróra vágva
1-2 evőkanál finomra vágott édes olasz hagyma
1 gerezd fokhagyma átnyomva
frissen őrölt vegyes bors
frissen őrölt Maldon só
5-6 db nagyobb bazsalikomlevél összevágva
Minden hozzávalót keverőtálba teszünk és összedolgozzuk.
Fogyasztás előtt, néhány órát hűtőben érdemes pihentetni, hogy összeérjenek az
ízek. Másnap még finomabb.
Érdemes felvenni a recepttárba.
AZ "ezerkettedik éjszaka" :-)
VálaszTörlés:) Nekem az ezeregyediknél jutott eszembe, hogy bele kellene szőnöm a bejegyzésbe, de rosszul vette volna ki magát, hogy amit írok, csak mese (habbal) ... :)
Törlés