Mindig is szerettem volna egyszer Benedek tojást készíteni.
Eddig valahogyan nem adta ki. Most is csak majdnem, hiszen a hollandi mártással
csaltam.
Olyan hirtelen jött az ötlet, hogy éppen egy ilyen formációba vágjak
bele, ráadásul vasárnap reggel, hogy a hollandi mártás helyett egy adag édes majonézt kevertem.
Írtam már róla, hogy egy hétig vendégeskedett nálam egy
Souse Vide Supreme szett:
Angol muffint ígértem a családnak reggelire, egyszer csak a
fejemhez kaptam és beállítottam a gépet 64,5 fokra és megmostam pár tanyasi tojást
a készletemből. Amikor felmelegedett a vízfürdő, egyszerűen csak héjastól beletettem
a tojásokat 45 percre. Elméletileg 63,5 fokra kellett volna állítani, de már
próbálkoztam ezzel a hőfokkal és a fehérje nekem nem állt össze.
Az angol muffint a már jól bevált, saját ízlésemre formált
recept szerint korán reggel elkészítettem:
Angol muffin
(reggeli zsömle) - a legjobb
Az előző napi sous vide marlin steak köretéből maradt még
olasz salátakeverék, ezt is előkaptam.
Ropogós bacon mindig készül, amikor angol muffin reggeli van
nálunk, és a cheddar sajt is kötelező.
A bacon zsírjában megpirítottam a kettévágott zsemléket,
erre édes házi majonézt kentem, majd vékony cheddar csíkok következtek majd a
bacon és sok-sok salátát halmoztam a tetejére.
A zsemle másik felére csúsztattam a héjából kanálra
buggyantott tojást, melyet megszórtam frissen őrölt sóval és borssal, és egy
kis snidlinggel.
A tojás fehérje most szépen összeállt, a sárgája pedig olyan
krémes volt, akár a tiramisu krémje. Most jobb hasonlat nem jut az eszembe.
Annyira megtetszett a sous vide tojás, hogy másnap is ezt
reggeliztem. Erről is mesélek majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése