A szomszédasszonyomtól kapott őzlábgomba projekt harmadik
fejezete ez a recept.
Töltött
őzlábgomba – 4 étel őzlábgombából. 1 rész.
Az alaprecept alapján készült raguból jelen esetben
gombafasírtot és egy színes és ízletes melegszendvicset készítettem. Most a
fasírtot mutatom be.
Az alap raguhoz:
½ kg őzlábgomba tisztítva és kockára vágva
4 dkg vaj
1 póréhagyma összevágva
2-3 ág kakukkfű
maldon só
frissen őrölt színes bors
A felforrósított vajba tettem a
kakukkfű ágakat és pirítottam egy kicsit. Hozzáadtam a póréhagymát, átkevertem
és csendesebbre vettem a hőt. Megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a
gombát és fedő nélkül addig pirítottam, míg levet nem engedett. Sóztam,
borsoztam és csedes tűzön addig pároltam, míg teljes egészében el nem főtte az
összes levét.
2 zsemle tejben áztatva és alaposan kinyomkodva
frissen őrölt zsemlemorzsa, ha szükséges
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
½ teáskanál fűszerpaprika
frissen őrölt színes bors
Maldon só
A fasírt alapot alaposan átgyúrtam, majd mielőtt a tojást
hozzáadtam volna hűtőbe tettem, hogy összeálljon. Átgyúrtam a tojással, vizes
kézzel gombócokat formáztam belőle – kicsiket, hiszen a húsmentes massza
lágyabb – majd bő, forró olajban arany barnára sütöttem.
Nagyon kellemes, húsmentes fasírt a gombafasírt,
gombaszezonon kívül azért én maradok a húsos változatnál. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése