Utolsó fejezetéhez érkeztem az őzlábgombás receptsorozatomnak.
Töltött
őzlábgomba – 4 étel őzlábgombából. 1 rész.
Gombafasírt
őzlábgombából és gombaragu alaprecept
Ez a 999. bejegyzésem, a jubileumi bejegyzés már egy másik
receptsorozatról szól majd.
Nem árulok zsákbamacskát, megérkezett hozzám a SousVide Hungary felajánlása által egy Sous Vide Supreme készülék, melyet egy héten
át tesztelhetek. Már elkészültek az első ételek, már most mondhatom, hogy kevés
egy hét, hogy kielégíthessem fantáziám minden szegletét.
Igyekeztem olyan ételeket összeállítani, melyekkel ritkábban találkoztam más
tesztelőknél, hogy a recept paletta minél teljesebb legyen azok számára, akik
nap, mint nap használják otthonukban ezt a nagyszerű találmányt.
Visszatérve a jubileumi előtti bejegyzésemre, ez egy
egyszerű, de annál finomabb őzlábgombás melegszendvics, melyet természetesen
bármilyen más erdei gombából is el lehet készíteni.
A gombaragut az alaprecept alapján készítettem, majd
elkevertem finomra reszelt főtt tojással, kétféle sajttal – vörös cheddarral és füstölt
sajttal.
A házi császárzsemléket ez alapján a
recept alapján sütöttem:
Ropogós kifli és
császárzsemle
A szendvicskrémet tána ízesítettem egy kis frissen őrölt Maldon sóval és
színes borssal majd ráhalmoztam a zsemlékre és a sajt olvadásáig grilleztem.
Jó étvágyat kívánok őzlábgombás ételeimhez, legközelebb egy
nagyszerű sous vide halétellel jelentkezem, mely nem lazac lesz …
Nagyon guszta, ínycsiklandozó a melegszendvicsed!
VálaszTörlésGratulálok, mindjárt 1000 bejegyzésed lesz!:)
Egy, ennyire "egyszeru" etelt , csak te tudod, ilyen magasba emelni. Gratulalok a kilencszazkilencvenkilencedikhez es koszonom!!!
VálaszTörlés