Mostanában gyakran kerül nálunk terítékre, gondoltam
bemutatom. Minden nap főzök ebédre meleg ételt, így vacsorára „hideget” eszünk.
Néhány hete állt össze ez a kínálat egy vacsorára véletlenszerűen, annyira
bejött a családnak, hogy minden héten megismételjük.
Bivaly mozzarella és
paradicsom caprese olívaolajjal hígított bazsalikom pesztóval és Pármai
sonkaboglyákkal.
A bivalymozzarella golyót és a paradicsomot felkarikáztam,
elrendeztem a tálaló tányéron, rukola ágyon és meglocsoltam olívaolajjal hígított bazsalikom
pesztóval. Hajszálvékonyra szeletelt Pármai sonkát halmoztam mellé.
Fokhagymás-bazsalikomos
paradicsom salsa – bruschettához.
Bazsalikomos-mascarponés
aszalt paradicsomkrém.
Már néhányszor bemutattam teljesen saját ötletemből adódó
receptemet. Legutóbb itt:
Sült paprikakrém.
A kápia paprikákat megmostam és 200 C fokra előmelegített
sütőben addig sütöttem, amíg el nem kezdett feketedni. Rögtön nylonzacskóba
tettem és fél órán át hagytam a zacskóban izzadni. Ez után könnyedén lehúztam a
héját, kivettem a magházat és az ereket és összevágtam. Édes olasz hagymát
dinszteltem olívaolajban, majd átnyomott fokhagymát adtam hozzá és tovább
dinszteltem. Az összevágott paprikához adtam, sóztam, borsoztam, turmixoltam.
Alaposan behűtve tálaltam.
A magvas-olívás
stanglit nem én sütöttem, de annyira megszerettük, hogy mindennapos vendég nálunk.
A Cortesiben vásárolom, most, hogy diétázom felment a kenyérsütés alól! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése