2011-ben kezdtem el behatóan foglalkozni a svájci gyökérkenyérrel (Pain Paillasse), azóta számtalan technológiát kifejlesztettem, és mondhatom, hogy mind megéri a próbát.
Attól függ, hogy kinek mennyi ideje áll rá rendelkezésre, illetve, hogy van-e készenlétben aktív kovásza, vagy csak élesztője a hűtőben.
Mind az élesztős, mind az aktív kovásszal készült gyökérkenyerek nagyszerűek, a dagasztás nélküliek tömörebbek, a dagasztottak rusztikusak, még is légiesen puha belezetűek, úgyhogy csak tessék választani!
A dúsításra, ízesítésre csak a fantázia szabhat határt, nálunk az első számú kedvenc a magvakkal szórt és az aszalt paradicsommal dúsított.
Nálam a befutó pedig a természetes, aktív kovásszal, dagasztással készült verzió! Az mindent visz! :)
Nálad jobban senki nem ismeri a svájci gyökérkenyér csínját-bínját! :)
VálaszTörlésEhhez képest én is csak próbálkozom, még a mai napig is...Pedig a Bodzás-vendégek is ezt a típusú kenyeret kapják reggelire...
VálaszTörlésHmmmm erre csak azt tudom írni hogy pazar a felhozatal! :)
VálaszTörlésHola desde VIGO España ....muy interesante este post con panes variados ,saludos MARIMI
VálaszTörlés