Már bemutattam egy BLT szendvicset, nem tudok frappánsabb előszóval előrukkolni, úgyhogy kénytelen vagyok ismételni magamat.
Nagyon szeretem a Tex Mex, kreol
és amerikai ételeket. Egy időben gyakran megfordultam az Egyesült Államokban,
ott is és a világ számos más pontján is szívesen választottam ilyen típusú
éttermeket. Van, amiben verhetetlenek: szószok, steakek, oldalasok,
szendvicsek, marhasültek. Ennek oka szerintem a népek keveredéséből kialakult
fúziós megoldások, ahol az angol, francia, olasz mexikói és a többi lakosok
beadták a közösbe nemzeti konyhájuk legvonzóbb alapanyagait és fortélyait, de
már egy új élet, egy új világ, egy szabadon választott formáció jegyében.
Aki az amerikai konyhát a Mcdonald’s -el
azonosítja az nagyon egyszerűen gondolkodik, és nagyon keveset tud az amerikai
konyháról. No és ajánlom figyelmébe ezt a BLT szedvicset.
BLT: bacon, saláta, paradicsom az
alapja a trilógiának, „kötelező” kiegészítője pedig a majonéz. Szendvicsről
lévén szó, fontos kelléke a toast vagy édeskés szendvicskenyér. Érdekes
olvasnivalót a kialakulásáról itt olvashattok.
Fantasztikus, kifejezetten ehhez a
szendvicshez kifejlesztett és megsütött szendvics zsemléimet már korábban bemutattam.
Éppen olyanok lettek, mint megálmodtam:
Újabban változtattam Kentucky fantázianéven kifejlesztett fűszerkeverékemen, inkább azt mondanám, hogy
egyszerűsítettem rajta:
2 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál morzsolt
korianderlevél
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál édes fűszerpaprika
½ teáskanál színes bors
Ez a mennyiség úgy másfél kiló
csirkemell fűszerezéséhez elegendő.
Nagyjából a szendvics zsemlék
méretéhez igazítottam a vastagabb csirkemell szeleteket, befűszereztem és
visszatettem a hűtőbe.
Közben előkészítettem a többi hozzávalót: római és
jégsalátát mostam, paradicsomot szeleteltem, kisütöttem a tökéletes, ropogósrasült bacon szeleteket, felszeleteltem a vörös cheddar sajtot, kikevertem a majonézt, amiből mézes-mustáros
majonézmártást készítettem.
A szendvicszsemléket megsütöttem, hűlni hagytam,
majd kettévágtam.
Időben kivettem a csirkemellet a
hűtőből, frissen őrölt Himalája sóval fűszereztem, majd liszt, tojás,
kukoricapehely sorrendben bundáztam.
Bő forró olajban kisütöttem a
ropogós, Kentucky csirkemelleket, és összeállítottam az előkészített
hozzávalókból a szendvicseket.
Korábban grill csirkemellel
debütált a BLT szendvics, érdemes ide is benézni! J
Fantasztikus, ínycsiklandó , a szememnek is különleges élvezet, gratulálok, ismét egy gyönyörűséges alkotás.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Vörös cheddart használok ezekhez a szendvicsekhez és a fajitahoz is! :)
TörlésAnnyit szeretnék megkérdezni, hogy milyen sajtot használsz a szendvicseidben ?
VálaszTörlésKöszi !!
VálaszTörlés