Még ünnep előtt készült ez a
spagetti nálunk, óriási sikere volt. A kisfiam, mint fejlődő szervezet kapott
mellé frissen sült borjúszeletet, de alapvetően ez egy önálló főfogás. Tipikusan
az az étel, melyet nem a nehézségi foka, hanem a kevés számú, de kiváló
alapanyag tesz emlékezetessé.
Így ünnep után szerintem nincs
tökéletesebb alkalom, hogy napirendre tűzzük!
Hozzávalók 4 főre:
8 nagy gerezd fokhagyma finomra
vágva (nem átnyomva)
1 piros chili mag és csuma nélkül
finomra vágva
1 csokor petrezselyemzöld finomra
vágva
4 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
frissen őrölt Maldon só és színes
bors
35 dkg spagetti
4 liter víz
1 evőkanál só
A közepesre hevített vaj-olívaolaj
keverékén először a chilit, majd a fokhagymát is hozzáadva kissé megpirítottam. A
fokhagyma ne kapjon színt. Felöntöttem a fehérborral és hagytam, hogy szinte
teljesen elpárologjon belőle. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a
petrezselyemzöldet és néhány kavarás után a kifőzött és kissé lecsöpögtetett
spagettit. Elkevertem, hogy a tésztát egészen bevonja a pikáns máz és azonnal
tálaltam.
A kisfiamnak sóval, borssal
fűszerezett, vajban frissen sült borjúszeletet csíkoztam mellé.
Nagyszerű és egyben egyszerű
hétköznapi fogás, melyhez szinte mindig van itthon alapanyag, ergo nem kell
különösebben rákészülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése