Érdekes, hogy először készítek quesadillat, talán az ok az, hogy a csirke fajita szinte teljes mértékben és ős régen uralja nálunk a Tex Mex irányzatot.
Természetesen az sarkallt arra, hogy most mégis inkább mexikói melegszendvicset
készítsek, hogy ne legyen már megint csirke fajita ebédre. Ami egyébként
tagadhatatlanul színes, ízletes és különleges. No és az egész család kedvence.
A hozzávalók sora nagyjából ugyanaz, mint a csirke fajitaé, a
kisfiamnak mégis a szoros ízlésére igazítottam az általam „Route 66”
fantázianévre keresztelt jégsaláta, bacon, majonéz kombóra hangolt quesadillat, mint például ezt a korábbi angol muffint:
Szeretek már jól bevált párosításokhoz nyúlni, most sem
csalódtunk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva, pácolva, kisütve
1 evőkanál fajita fűszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval, 2
evőkanál olajjal és 1 evőkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell
pácolásához
½ fej jégsaláta csíkra vágva
20 dkg bacon összevágva, kisütve
20 dkg vörös cheddar sajt
1 adag majonézből készült mézes-mustáros szósz
A legfőbb hozzávaló új kotaktgrillem,
hiszen ebben sütöttem ropogósra a quesadillat.
Az egyik lepényt lefektettem, erre
következett a csirkemell, a saláta, a cheddar sajt majd a bacon morzsák és
befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig sütöttem, amíg a tortilla
ropogós lett, a sajt pedig megolvadt.
1 perc múlva négyfelé vágtam és mézes-mustáros szósszal tálaltam fel.
Tippek:
A mézes-mustáros szószból a
salátára is tehetünk 1-2 evőkanállal, majd a többi hozzávalóval folytatjuk a tortilla töltését.
Ha kevesebb macerával szeretnénk
készíteni – bár nem sarkallok senkit késztermékek vásárlásra – készen vásárolt
tortillával és fajita fűszerkeverékkel is készíthetjük.
Atyaég....!!!
VálaszTörlésEz most "jó" vagy "rossz"?! :D
TörlésEz? A legeslegjobb!!!!! :D:D Imádom ezt az oldalt! :)
TörlésAkkor megnyugodtam! :) :) :) Köszönöm ... :)
Törlés<3 Én köszönöm! Ma is, és holnap is innen főzök majd! :)
VálaszTörlésAkkor belehúzok az új receptekbe! ;)
TörlésAzt hiszem, épp ideje előásni a pincéből az ősrégi Rowenta kontaktgrillt!
VálaszTörlésIdejét se tudom, mikkor használtam utoljára...
Remek ez a kaja, szinte érzem az illatát. :-)
Kíváncsi vagyok hogy ízlett! Várom ... :)
TörlésSziasztok, ha nincs grillezőm, akkor ezt egy pár percre meleg sütőbe is hasonló eredményt kaphatok? (leszámítva a grillező okozta csíkokat:))Köszi
VálaszTörlés