Ha már itthon nincs alpesi hangulat, hiszen nincs tél (nem
volt és remélhetőleg már nem is leszJ)
én életérzésben a tányéromra varázsoltam!
Imádom, az alpesi terülj-terülj asztalkám reggeliket,
melynek fókuszában az aranylóan krémes alpesi tyúktojás áll lágy tojás
formájában. Az alpesi legelők és gazdaságok számtalan elsőrangú alapanyaggal
szolgálnak egy kiadós, káprázatos reggeli elkészítéséhez. Ha volt már benne
részünk, nosztalgiával gondolunk rá vissza. Én most ezt tettem.
Nem hiányozhat a kompozícióból a grillezett kolbászka és
virsli elsőrangú mustár kíséretében. A főtt tojásokat alpesi vajjal és
borjúmájkrémmel fejeltem meg, amit rusztikus parasztkenyérrel és Pretzel zsemlével körítettem.
Számtalanféle levegőn szárított szalámi és sonka, valamint
tradicionális, nagylyukú sajt is jellemző a térségre, például az ementáli. Mindent a tányéromra
készítettem, ami elérhető volt számomra belőle.
Nem feltétlenül kell befizetni egy világkörüli útra ahhoz,
hogy néhány morzsájába egy verőfényes vasárnap reggelen belekóstolhassunk … J
Igazán kedvemre való, jól is esett volna ma reggel :-)
VálaszTörlésBármelyik reggel "tervbe lehet venni" ... :)
TörlésPont azon tűnődtem: honnét is vennék ilyen gyönyörű sárgájú tojatot itt,a Székes és Fő Városon :-(
TörlésAztán mogyan érhetném el ezt az ideális félig lágy állapotot? Régen, még a gyári csirke korszak előtt szinte biztosra mehettem a homokórával. (Nemrégen láttam olyat, aminek egy keretében három homokóra volt különböző futásidővel :-) De a mai tojglik… :-(((
Kérhetem holnap reggelire? Nagyon guszta! :-)
VálaszTörlésNelli, a Tiéd! :)
Törlés