Oldalak

2014. február 5., szerda

Angol reggeli /English Breakfast




Szeretem az angol konyhát. Az angol borsót, az angol muffint és az angol reggelit is. Többek között.

Tegnap voltam tanyasi tojásért, már alig vártam, hogy felüssek párat belőle. Ez a lelke az angol reggelinek, de minden hozzávaló nagyon fogamra való. 15 perc alatt elkészítettem, de nem volt több 5 percnél, amíg elpusztítottam. 20 perc tiszta élmény.

Mini kolbász híján Wiesbauer virslit kettévágtam, beirdaltam. Bacont, koktélparadicsomot, barna csiperkét készítettem elő.
1 evőkanál olívaolajon kisütöttem a bacont és virslit, melegen tartottam, a visszamaradt zsírjában megpirítottam a gombát és a paradicsomot.

Másik serpenyőben tükörtojást sütöttem, az első percben, gyűrűformában. 





Nem sóztam semmit, csak tálaláskor. Mindent elrendeztem a tányéromon, a tükörtojásra finomra vágott zöld hagymaszárat szórtam. Kint szikrázóan sütött a nap, abban a percben nem is tudtam volna tökéletesebb idillt elképzelni. Szó, ami szó, éhes voltam! J


Elhatároztam, hogy – újra - sorozatot indítok tojásételekből, annyira megérintett most is az angol reggeli diszkrét bája! J



2 megjegyzés: