Szeretem az angol konyhát. Az angol borsót, az angol muffint
és az angol reggelit is. Többek között.
Tegnap voltam tanyasi tojásért, már alig vártam, hogy
felüssek párat belőle. Ez a lelke az angol reggelinek, de minden hozzávaló
nagyon fogamra való. 15 perc alatt elkészítettem, de nem volt több 5 percnél,
amíg elpusztítottam. 20 perc tiszta élmény.
Mini kolbász híján Wiesbauer virslit kettévágtam, beirdaltam.
Bacont, koktélparadicsomot, barna csiperkét készítettem elő.
1 evőkanál olívaolajon kisütöttem a bacont és virslit,
melegen tartottam, a visszamaradt zsírjában megpirítottam a gombát és a
paradicsomot.
Másik serpenyőben tükörtojást sütöttem, az első percben,
gyűrűformában.
Nem sóztam semmit, csak tálaláskor. Mindent elrendeztem a
tányéromon, a tükörtojásra finomra vágott zöld hagymaszárat szórtam. Kint
szikrázóan sütött a nap, abban a percben nem is tudtam volna tökéletesebb
idillt elképzelni. Szó, ami szó, éhes voltam! J
Elhatároztam, hogy – újra - sorozatot indítok
tojásételekből, annyira megérintett most is az angol reggeli diszkrét bája! J
ahhh, ezt most látni!! gusztaaaa !! Mona
VálaszTörlésKöszönöm! Lesz "full" változat is! :)
Törlés