Sokaknak nem ez az összetétel az első gondolata, ha Croque
Madame-t készítenek. Pedig a külcsín és az íz összhang is zseniális!
Minden nagy mű előtt kell egy piszkozat, szól a fáma a teremtés
kapcsán. Ez most duplán igaz, mert a Croque Monsieur tökéletesítésének érzem a
Croque Madame-t. J
Ez a melegszendvics is mediterrán
parasztkenyeremből készült:
Mediterrán
parasztkenyér – dagasztás nélkül
Szerintem sokkal finomabb és izgalmasabb, mintha toast
kenyérből készítenénk.
Nem tudom, honnan jött ez az összeállítás, de már tudom,
hogy nagyon jó passzban voltam! J
Hozzávalók 1 nagy szendvicshez:
2 szelet parasztkenyér pirítva
2 dkg vaj
4 barna csiperke szeletelve
½ fej lilahagyma szeletelve
petrezselyemlevél nagyobbra tépkedve
Himalája só, frissen őrölt bors
3 szardella filé
3 evőkanál besamelmártás
5 dkg finomra reszelt gruyére sajt
3 fürjtükörtojás
A kenyérszeleteket megpirítottam és az egyik szeletet
megkentem besamellel. Megszórtam a sajt felével majd ráhalmoztam a gombaragut: vajban
megdinszteltem a lilahagymát, majd megpirítottam benne a gombát, fűszereztem,
végül petrezselyemlevéllel szórtam meg és lehúztam a tűzről. Ráfektettem a
szardella filéket és befedtem a másik szelet kenyérrel. Rászórtam a maradék
sajtot és betoltam a grillbe. Csak addig, hogy a sajt és a besamel megolvadjon.
Közben fürjtükörtojást készítettem, ezzel koronáztam meg a
szendvicset.
Azonnal tálaltam.
Nem sokat tudok hozzáfűzni csak annyit, hogy extrém mutatós és finom
volt! J
Madame… + vagyok 6ódva :-)
VálaszTörlésAttól Madame, hogy nincsen benne hús (csak hal), vagy más okból?
(Elnézést, de e területen tudatlan vagyok - a Croque-Monsieur-t ismertem csak - azt is jobbnára a szótárból. Úgy meg mégsem az igazi… :-)))
Én úgy tudom, hogy attól, hogy tükörtojással van megkoronázva. Még fejtegetem, hogy ennek mi az üzenete ... :)
TörlésMegnéztem, írtam emilt!
VálaszTörlésMindjárt belépek a levelezőbe! :)
Törlés