Ez egy szombati ebéd volt, ilyenkor mindig egyszerű a menü, mert vasárnap húslevest főzök, utána pedig sültet. A szombat mozgalmasabb is, vasárnap pedig bezárkózom, reggel 7-kor felteszem a húslevest és megadom a módját. Ehhez pedig nyugalom kell! J
Valahogyan mindig csíkokat szeletelek a csirkemellből, pedig
már készültem rá, hogy rudakat szelek, mert az annyira tetszik. Akár kézből is
el lehet „ropogtatni” mint a ropit.
Szeretem az angol nyelvet, olyan látványosan fogalmaz. A
csirkemell ujjak szerintem is sokkal érzékletesebb, mint a csirkemell rudak, még
akkor is, ha ez a magyarban szokatlanul hangzik, de csak első hallásra. Most
emellett döntöttem.
A recept egyszerű, ahogyan tőlem már megszokott.
Érdekes, hogyha csíkokat vagy jelen estben ujjacskákat
szeletelek a csirkemellből, akkor kisebb mennyiségtől is jól lakunk.
Valószínűleg azért mert nagyobb felületen bundázott így a hús és laktatóbb.
Ilyenkor adagonként maximum 15 dkg csirkemellel számolok.
Az egyszerű menü lehetőséget adott arra, hogy kétféle házi
szószt is készítsek hozzá.
Kétféle házi BBQ szószomból az elsőként kipróbált verziót
választottam:
Mézes-mustáros szószt, pedig minden héten készítek, szinte
nincs is már hétvége anélkül, hogy ne szerepeljen a menüben:
Házi majonéz és
társai: tartármártás, aioli, mézes-mustáros szósz
Most ropogós kockaburgonyát sütöttem köretként, de a francia krumplipüré is ugyanolyan tökéletes kísérője lett volna.
Nagyon finom és különleges, mégis roppant egyszerű szombati
ebéd volt! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése