Fantasztikus, hogy mennyi pazar reggeli ötletet lehet
összeollózni a világból.
Jelzem, igen sokfelé jártam a világban: Hawaii több szigetén
keresztül Mexikóig, a Karib-térségtől Ázsiáig, a Közel-Kelet, és az Egyesült
Államok több szegletében, hogy kiterjedt európai kalandozásaimról ne is
beszéljek. Összesen 36 országban.
No, nem hencegni szeretnék, csak érzékeltetni, hogy befogadóképességemet
számtalan nemzetközi reggeliző hely és szálloda étterme alakította ilyen tágra.
Gyakran üzleti úton voltam,
amikor a helyi partner vagy szállodavezetés különösen ki akart tenni magáért, és
ilyenkor számtalan alkalommal szolgáltak fel villásreggelire Benedek tojást,
vagy annak egyik változatát. Ez a reggelik között amolyan non plus ultra. Nem
csoda hát, hogy nekem is ekörül a kompozíció körül forog mostanában a
gondolatom.
Most a Blackstone tojás került
nálam napirendre. Ebben a változatban sonka vagy kanadai bacon helyett hasalja
bacon (pork belly bacon) és grillezett paradicsom kerül az angol muffinra a
szendvicsben. Ami még tovább növeli az élvezetet, az a hagymás forgatott
krumpli, ami valami mennyeien finom! J
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 db angol muffin kettévágva,
vaslapon vagy száraz serpenyőben pirítva
5 csík bacon ropogósra sütve
4 vastagabb szelet paradicsom
2 marék hagymacsíra (tetszőleges)
1 nagyobb agria krumpli kockára
vágva
1 kisebb fej lilahagyma fél karikára
vágva
2 evőkanál olívaolaj
Az olívaolajon, magas hőfokon
megpirítottam félig a krumpli kockákat majd hozzáadtam a lilahagymát és addig
sütöttem, amíg a hagyma karamellizálódott. Ha szükséges le lehet szűrni, nekem
az a tapasztalatom, hogy szaftosabb a krumpli, ha nem spórolok az olívaolajjal.
Sóztam, borsoztam, melegen tartottam.
Én leszűrtem és a visszamaradt
olívaolajat használtam a paradicsom szeleteket és bacon sütéséhez.
Már csak összeállítottam a
szendvicset:
A pirított zsemléket
megcsorgattam a bacon visszamaradt zsírjával, hagymacsírát halmoztam rá. Erre
fektettem a paradicsom szeleteket és 2-2 csík bacont, majd ráültettem a
buggyantott tojást.
A hagymás krumplit is a tányérra
rendeztem a szendvicsek mellé, majd a maradék bacont morzsává törtem és mellé
szórtam a kompozíciónak. Végül petrezselyemzölddel szórtam meg. Csak ekkor
kanalaztam 1-1 evőkanál hollandi mártást a tojásokra.
Megvágtam a buggyantott tojást, és nagyon elégedett voltam ... J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése