Oldalak

2014. február 11., kedd

Sertéskaraj parmezános párizsi bundában amerikai káposztasalátával (coleslaw)




Nagymamám legalább annyiszor készített nekünk gyermekkoromban párizsi szeletet, mint rántott bordát.

Sosem voltam menzás, minden nap a nagymám főzte az ebédet, édesanyám pedig a vacsorát. Leggyakrabban kétszer is ettem meleg ételt naponta, úgyhogy volt hová visszanyúlnom, amikor saját háztartást kezdtem vezetni.
Innen a párizsi bundázás szeretete, néhány hetente terítékre kerül nálunk.

Újabban frissen reszelt parmezánnal dúsítom az egyébként egyszerű tojásbundát, ugyanis én nem keverem ki a tojást liszttel. A lisztben megforgatott hússzeleteket a sűrű, parmezános tojásban megmártom, és forró olajban kisütöm.

Hozzávalók 4 adaghoz:

8 ujjnyi vastag szelet sertéskaraj
3-4 tanyasi tojás
6-8 dkg frissen reszelt parmezán
frissen őrölt Himalája só és színes bors
2-3 evőkanál finomliszt


20 dkg vegyes gyalult káposzta reszelt répával
1 evőkanál fehér borecet
1 evőkanál mogyoróolaj (vagy napraforgóolaj)
2 evőkanál barna nádcukor

A káposztasaláta elkészítését itt írtam le. (Érdemes benézni a posztba, mert az egyik legjobb Kentucky menü, amit készítettem! J



A karaj szeleteket klopfoltam, úgy 3 mm vastagra. Sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam.
A tojásokat elhabartam és elkevertem a reszelt parmezánnal, hagytam 10-15 percig, hogy a sajt beleolvadjon a tojásba, hogy sűrű masszát kapjak.

Végül a karaj szeleteket megmártottam a tojásban és 2-3 perc alatt forró olajban aranybarnára sütöttem.

Papírtörlőre szedtem, majd feltálaltam az amerikai káposztasalátával

Szerettük! J




2 megjegyzés:

  1. Nagyon tudnám én is szeretni! Guszta! Finom lehet ebben a bundában a hús és nagyon tetszik a salátád is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Nagyon-nagyon finom, ezért ismétlődik időről időre! :)

      Törlés