Oldalak

2014. február 2., vasárnap

Karibi csirke kebab szalonnás krumpli nyárssal




Már régen készülök megörökíteni ezt a fogást, mert szinte hetente készítem mostanában. Engem nem tart vissza a tél attól, hogy grillezzek, tisztára karibi feelinget varázsol egy ilyen fogás az étkezőbe, még a nap is kisüt tőle! J
Roskadásig vannak a zöldségpultok friss ananásszal, igazi téli gyümölcs, amikor nincs túl sokféle hazai, ilyenkor kell napirendre tűzni. Én meg is teszem.
A csirkét cajun vagy fajita fűszerkeverékkel pácolom, mindegy melyiket választom, mert mindkettőhöz passzolnak a hozzávalók.

Hozzávalók 4 adaghoz:

40 dkg csirkemell kicsit vastagabb kockára vágva, pácolva
1 evőkanál cajun (vagy fajita) fűszerkeverék 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál citrommal elkeverve
1 piros kápia paprika a csirkemellel azonos méretre vágva
1 fej édes hagyma 6 cikkre vágva
1 doboz grillsajt vastagabb kockára vágva (nekem a Hajdú grillsajt nagyon bejön, vagy Halloumi)
12 közepes fej barna csiperke
20 dkg bacon a csirkével és paprikával azonos méretre vágva
½ friss ananász tisztítva, méretre darabolva
8 koktélparadicsom
6 kisebb szem agria krumpli nyersen, héjasan 5 mm vastag karikára vágva
2 cső csemegekukorica 4-4 darabra vágva (jelen esetben fagyasztott)

5 dkg vaj 1 teáskanál cajun fűszerkeverékkel és ½ teáskanál sóval elkeverve (a kukoricához és krumpli nyárshoz)




Csirkenyárs:

A pácolt csirkehúst, paprikát, hagymát, bacont, grill sajtot és ananászt felváltva nyársra húztam.



Gombanyárs:

Gombát, bacont, hagymát és koktélparadicsomot felváltva nyársra húztam.



Krumpli nyárs:

Krumplit, hagymát, bacont felváltva nyársra húztam.


A sütőben előmelegítettem a tepsit is, 220 C fokra. A tepsire rendeztem a nyársakat, ahol hely maradt elrendeztem a kukoricákat. 15 perc múlva meglocsoltam a krumpli nyársakat és a kukoricát a vajjal elkevert cajun fűszerrel. Még 15 percig sütöttem és azonnal tálaltam!


Nem kell megfordítani, mert a magas hőfok miatt mindkét oldala szépen megpirul. Fokhagymás joghurtszósz kívánkozik mellé. J


1 megjegyzés: