Már régen készülök megörökíteni ezt a fogást, mert szinte
hetente készítem mostanában. Engem nem tart vissza a tél attól, hogy
grillezzek, tisztára karibi feelinget varázsol egy ilyen fogás az étkezőbe, még
a nap is kisüt tőle! J
Roskadásig vannak a zöldségpultok friss ananásszal, igazi
téli gyümölcs, amikor nincs túl sokféle hazai, ilyenkor kell napirendre tűzni.
Én meg is teszem.
A csirkét cajun vagy fajita fűszerkeverékkel pácolom, mindegy
melyiket választom, mert mindkettőhöz passzolnak a hozzávalók.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg csirkemell kicsit vastagabb kockára vágva, pácolva
1 evőkanál cajun (vagy fajita) fűszerkeverék 2 evőkanál
olívaolajjal és 1 evőkanál citrommal elkeverve
1 piros kápia paprika a csirkemellel azonos méretre vágva
1 fej édes hagyma 6 cikkre vágva
1 doboz grillsajt vastagabb kockára vágva (nekem a Hajdú
grillsajt nagyon bejön, vagy Halloumi)
12 közepes fej barna csiperke
20 dkg bacon a csirkével és paprikával azonos méretre vágva
½ friss ananász tisztítva, méretre darabolva
8 koktélparadicsom
6 kisebb szem agria krumpli nyersen, héjasan 5 mm vastag karikára vágva
2 cső csemegekukorica 4-4 darabra vágva (jelen esetben
fagyasztott)
5 dkg vaj 1 teáskanál cajun fűszerkeverékkel és ½ teáskanál
sóval elkeverve (a kukoricához és krumpli nyárshoz)
Csirkenyárs:
A pácolt csirkehúst, paprikát, hagymát, bacont, grill sajtot
és ananászt felváltva nyársra húztam.
Gombanyárs:
Gombát, bacont, hagymát és koktélparadicsomot felváltva
nyársra húztam.
Krumpli nyárs:
Krumplit, hagymát, bacont felváltva nyársra húztam.
A sütőben előmelegítettem a tepsit is, 220 C fokra. A
tepsire rendeztem a nyársakat, ahol hely maradt elrendeztem a kukoricákat. 15
perc múlva meglocsoltam a krumpli nyársakat és a kukoricát a vajjal elkevert cajun
fűszerrel. Még 15 percig sütöttem és azonnal tálaltam!
Nem kell megfordítani, mert a magas hőfok miatt mindkét
oldala szépen megpirul. Fokhagymás joghurtszósz kívánkozik mellé. J
Húúú de éhes lettem, nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlés