Azt hittem, hogy rosszul látok, hogy a gombásznál sok-sok
csokor medvehagymát látok a piacon. Még szép, hogy vettem belőle. Aztán este a
híradóban is közhírré tették, hogy igen, kibújt a tavaszi időjárás következtében a medvehagyma.
Kicsit bántam, hogy nem vettem többet, de a meglepetés ereje
elnyomta az előrelátást bennem.
Miközben autóztam haza a piacról, máris számba vettem a
lehetőségeket, ahol felhasználom. Végül a napok óta érlelt avokádó lett a
nyerő, már az előkészítés fázisában csorgott a nyálam, mert előre éreztem az
ízeket és az illatokat! J
1 avokádó hámozva, kimagozva, összevágva
2 evőkanál ricotta
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 kis csokor medvehagyma
frissen őrölt Himalája só és színes bors
Az előkészített avokádót meglocsoltam a citromlével és kézi
mixerrel turmixoltam. Elkevertem a ricottával, a csak szálasra vágott
medvehagymával és fűszereztem. 1 órára hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Kifejezetten ehhez a szendvicskrémhez sütött olívás-többmagvas
gyökérkenyeremmel tálaltam fel:
Isteni uzsonna volt! Már alig várom az igazi tavaszt, hogy
egymás után terítékre kerülhessenek a tavaszi zöldségek és gyümölcsök! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése