Fő a változatosság, egy héten egyszer a szárnyasokat
lecserélem tarjára.
Igyekszem változatosan főzni, ha csak tehetem, mindig
beújítok egy kicsit. Nem régen mutattam be egy mézes-chilis kacsacombot, aminek
az íz összhangja, azóta is kísért! J
Úgyhogy kétség nem fért hozzá, hogy az eheti tarjapecsenye
mézes-chilis mustárpácban sül majd, ugyanis az Edmond Fallot dijoni mustárt
semmiképpen nem spóroltam volna ki a pácból.
Savasságot, sósságot is kap a jó mustártól a hús, arról nem
is beszélve, hogy porhanyósabb is lesz tőle.
Rebeka lányom szokta hozni a Culinarisból, 1490 Ft, 850 g-os kiszerelés. Két hónap alatt éppen el is fogy egy üveggel. :)
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
4 ujjnyi vastag szelet tarja (60-80 dkg)
2 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál akácméz
2 evőkanál olaj
1 közepes piros chili finomra vágva
1 evőkanál steak fűszerkeverék (paprika, koriander, chili,
vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem)
frissen őrölt Himalája só
A mustárpácot alaposan összekevertem és átkentem vele a
klopfolt tarjaszeleteket. 2 órán át pácoltam, csak sütés előtt sóztam.
A tepsit a sütővel együtt 200 C fokra felmelegítettem.
Kivettem, meglocsoltam egy kis olajjal és a forró tepsire rendeztem a pácolt
tarjaszeleteket. 200 C fokon 20 percig sütöttem, majd megfordítottam. 10 perc
múlva forró levegő-grill programra kapcsoltam és 6-8 perc alatt készre
sütöttem.
Francia krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam. Isteni finom volt! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése