A férjem első számú tésztaétel kedvence. Nem túl gyakran
készítem, hiszen valamilyen ételféleséget arra az esetre is tartalékolni kell,
ha étterembe megyünk. A Pálmában például kiválóan készítik.
Néhány hónapja már egy alkalommal megörökítettem, de nem
került rá sor, hogy megszerkesszem, utána pedig már nem találtam meg többezres
képtáramban a képeket róla. Most fényképezőt ragadtam főzés közben, mert nem
maradhat ki a férjem kedvence a receptoáromból! J
Hozzávalók 3 adaghoz:
1 doboz olasz, jó minőségű, darabolt paradicsom levében
1 kis fej fehér hagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
5 evőkanál olívaolaj
1 piros chili kimagozva
frissen őrölt Himalája só és feketebors
2 csipet barna nádcukor
30 dkg penne
3 liter víz
1 evőkanál só
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz
Az olívaolajon először a hagymát, majd a fokhagymát is
megdinszteltem és hozzáadtam a finomra vágott chilit. Felöntöttem a darabolt
paradicsommal, fűszereztem és 20 percig közepes hőfokon besűrítettem.
Közben kifőztem a pennét, kicsit lecsöpögtettem, a
paradicsomos alaphoz adtam és alaposan összekevertem.
A tészta főzőlevéből mindig félreteszek, hogyha lazítani
kell az alappal elkevert tésztán, akkor a legjobb a tészta, keményítős leve.
Frissen reszelt parmezánnal kínáltam, azaz ilyenkor egy
darab parmigiano vagy pecorino és sajtreszelő kerül az asztalra, hogy ki-ki
szüksége szerint dúsítsa sajttal.
Azért készült „csak” 3 adag, mert
én egyébként sem nagyon, de most egyáltalán nem eszem tésztát. Én beértem egy
egész grillcsirkével ebédre! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése