Sokáig nem készítettem ezt az igazi komfortételt. Valahogyan
nem láttam benne korábban túlzott fantáziát.
Rachel Allen szakácskönyvét
teszteltem, amikor elsőként szúrtam ki a sajtos makarónit, szerintem azért,
mert ez tartozott azon kevesek közé, melyeket még nem készítettem. Akkor sajtos
penne készült:
Nem vagyok nagy tésztás, de a családnak nagyon ízlett. Azért
nem túrja ki az olaszos tésztákat a menüsorból, penne arrabiata többször
készül, de igazi színfolt a gyorsan valami finomat kategóriában.
Persze most is beújítottam, került a sajtos makaróniba
aszalt paradicsom és bazsalikom is. J
Hozzávalók 4 adaghoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
6 dl forró tej
2 teáskanál dijoni mustár
frissen őrölt Himalája só és színes bors
10 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
1 csokor bazsalikom levele durvára vágva
1 fej édes hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
20 dkg vegyes sajt – gruyére és vörös cheddar durvára
reszelve
20 dkg makaróni (szarvacska tészta) frissen kifőzve
A vajon megdinszteltem a finomra vágott hagymát és aszalt
paradicsomot, hozzáadtam a fokhagymát, majd elkevertem a liszttel. 1 percig
pirítottam, majd apránként felöntöttem a tejjel, folyamatos keverés mellett. Ízesítettem
mustárral, sóval, borssal, majd hozzáadtam a sajt ¾ részét.
Hagytam a sajtot felolvadni, majd hozzáadtam a kifőzött
makarónit és elkevertem.
Jénaiba öntöttem és megszórtam a maradék sajttal és betoltam
a 200 C fokra előmelegített sütőbe grill-forró levegő programra, amíg a sajt
aranybarnára nem pirult, körülbelül 20 perc alatt.
Isteni illata volt és nagyon jól nézett ki. Az ízéről csak
annyit, hogy hűlt helye maradt! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése