Fixa ideám, hogy a magyar konyha és a spanyol konyha
szájízében nagyon sok hasonlóságot mutat. Lehetne ez egy magyaros tojásrántotta
is, csak mégis kicsit másképpen készül. J
Évek óta készítek baszk rántottát, amikor „rámjön”. Hasonló,
mint egy kolbászos-lecsós rántotta, csak rusztikusabb és más sorrendben
kerülnek az alapanyagok a serpenyőbe.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 zöld kaliforniai vagy zöld kápia paprika
6 szilva koktélparadicsom
1 kisebb fej édes hagyma
12 dkg chorizo vagy
más paprikás kolbász
6 tanyasi tojás
1-2 evőkanál olívaolaj
füstös spanyol fűszerpaprika (Pimenton de la Vera) vagy
magyar fűszerpaprika
2 Pretzel stangli
Forró serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítottam a
zöldségeket, majd keverőtálba tettem. Piruljanak meg, de maradjanak roppanósak.
Pótoltam az olajat és megpirítottam a kolbászkarikákat. Csak
éppen, hogy kiengedje a zsírját és a széle megpiruljon. Nem kell kopogósra
sütni. A sült kolbászt is hozzá adtam a pirított zöldségekhez.
Másik keverőtálban elhabartam a tojásokat, sóztam, borsoztam,
és felöntöttem vele a zöldség-kolbász keveréket.
Egy kis olívaolajat öntöttem a serpenyőbe és
közepes-alacsony lángon megsütöttem a rántottát, hogy éppen csak megszilárduljon.
Azonnal tálaltam. Füstös spanyol fűszerpaprikával megszórtam
és Pretzel stanglit adtam mellé.
Nemzetközi ételeket főzni, kész időutazás. Ilyenkor egy
kicsit ott érezhetjük magunkat, ahonnan ezeket a nemzetközi étel ihleteket
hoztuk … J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése