Alapból nem eszünk kenyeret a főételekhez. Én egyáltalán
nem, a férjem pedig csak a gazdag levesekhez például. Inkább reggelire és
vacsorára eszünk kenyeret, ezért, amikor kenyeret sütök, mindig készül néhány
olyan saláta vagy szendvicskrém, amivel a finom házi kenyereket társítjuk.
Most a normandiai cipó került terítékre:
Még a múltkori eresztés íze a számban volt, ugyanis az előző
kenyérsütéshez avokádós lazac tatárt valamint medvehagymás tojássalátát is
készítettem:
Medvehagymás
tojássaláta - házi gyökérkenyér válogatással
Avokádó-lazac
tatár fürjtojással, kétféle házi kenyérrel
Most az avokádó a tojássalátába került, de készült vele más,
medvehagymás előétel és szendvicskrém is. Most a tojássalátát mutatom be. Ez esetben házi tartármártást használtam, mert úgy ítéltem, hogy az avokádóhoz legyen az
összetartó krém még selymesebb.
Hozzávalók:
1 avokádó közepes kockára vágva
½ lime leve
6 keményre főzött tanyasi tyúktojás
4 evőkanál házi tartármártás
1 kis csokor medvehagyma csíkra vágva
1 evőkanál rusztikusra vágott lilahagyma
Pirított normandiai házi kenyérrel tálaltam. Isteni lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése