Gyermekeim legújabb kedvence. Nem csodálom, hiszen a csirkecomb
bőre ropogós, a húsa ízletes és szaftos, igazi könnyű, nyári étel. Nekem pedig
nem nagy megerőltetés elkészíteni. J
Hozzávalók 3 adaghoz:
5-6 kicsontozott, bőrös, tanyasi felső csirkecomb filé
A páchoz:
1 evőkanál fajita fűszerkeverék
2 evőkanál olaj
1 evőkanál citrom vagy lime lé
1 teáskanál Himalája só
A tálaláshoz:
3 adag francia krumplipüré
A páchoz elkeverem a hozzávalókat, 10-15 percig hagyom
összeérni, majd szilikon ecsettel beecsetelem vele a csirkecomb filéket. 1-2 órán át pácolom, lehet egy éjszakán át is, de 24 óránál ne tovább. Tanyasi csirke esetében érdemes a hosszabb - 24 órás - pácolást alkalmazni!
Közben elkészítem a krumplipürét.
Kontaktgrillen 8-10 percig sütöm a combokat a legmagasabb
hőfokon, így a bőre teljesen ropogós, a húsa pedig egészen szaftos marad. A
pecsenyelevet felfogom és hús és püré mellé kínálom.
Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése