Oldalak

2014. július 15., kedd

Ropogós fajita grill csirkecombok francia krumplipürével





Gyermekeim legújabb kedvence. Nem csodálom, hiszen a csirkecomb bőre ropogós, a húsa ízletes és szaftos, igazi könnyű, nyári étel. Nekem pedig nem nagy megerőltetés elkészíteni. J

Hozzávalók 3 adaghoz:

5-6 kicsontozott, bőrös, tanyasi felső csirkecomb filé

A páchoz:

2 evőkanál olaj
1 evőkanál citrom vagy lime lé
1 teáskanál Himalája só

A tálaláshoz:


A páchoz elkeverem a hozzávalókat, 10-15 percig hagyom összeérni, majd szilikon ecsettel beecsetelem vele a csirkecomb filéket.  1-2 órán át pácolom, lehet egy éjszakán át is, de 24 óránál ne tovább. Tanyasi csirke esetében érdemes a hosszabb - 24 órás - pácolást alkalmazni!

Közben elkészítem a krumplipürét.

Kontaktgrillen 8-10 percig sütöm a combokat a legmagasabb hőfokon, így a bőre teljesen ropogós, a húsa pedig egészen szaftos marad. A pecsenyelevet felfogom és hús és püré mellé kínálom.



Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom! J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése