Imádom a szendvicseket. Annyi szendvics recept van az oldalon, hogy le sem tagadhatnám.
A legegyszerűbb szendvics is lehet „királynői”, ha kiváló
alapanyagokból készül, de időnként készítek egy-egy exkluzív szendvicset,
aminek nem „csak” a jó alapanyagokkal adom meg a módját. Ez a kacsamájas kanapé
szendvics mindenképpen ilyen.
Magvas mediterrán kenyér az alapja, erről nem lesz recept,
hanem hamarosan kapható lesz a Deli – Nemzetközi étel butikban. J
Először vajban karamellizált lila sonkahagymát készítettem.
A hagymát közepesen vékonyan felkarikáztam és vajban addig sütöttem, amíg
elveszítette a nyersségét, édes és „krémes” lett, de még szépen megtartotta a
formáját. Melegen tartottam.
Közben ropogós bacon csíkokat sütöttem, így:
Megsütöttem a kacsamájat, és amíg a sütőben tartózkodott,
addig bő vajon fürjtükörtojást sütöttem:
Hogyan süssünk
jó hízott kacsamájat (libamájat) – házilag, egyszerűen
Már csak össze kellett állítanom a szendvicset:
A karéj magvas kenyérre karamellizált hagymát halmoztam.
Ráfektettem a sült kacsamájat.
Kereszt irányban elhelyeztem rajta a ropogós bacont.
Megkoronáztam fürjtükörtojással.
Két személyre tálaltam J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése