A klasszikus változatot még meg sem örökítettem a blogon,
pedig nagy kedvenc. Talán azért mert gyakrabban készül töltött változat nálunk.
Igaz, az inkább baked potatoes néven fut, és vannak nüansznyi eltérések az
elkészítésében.
Legutóbb egy öszvér változatot mutattam be medvehagyma
szezonban:
Érdemes fázisfotókért is ide benézni, mert most elég
foghíjasan fotóztam. J
Visszatérve jelen változathoz, ez egy szimpla hétköznapi
ebéd volt. Mi tagadás, gyorsan szétkapkodtuk! J
Hozzávalók 4 adaghoz:
10 db közepes, laposabb sárga krumpli
20 dkg cheddar sajt durvára reszelve
20 dkg bacon vékonyra szeletelve
4 dkg vaj
frissen őrölt színes bors és Himalája só
Tálaláshoz:
finomra vágott metélőhagyma vagy zöldhagyma
4 adag fokhagymás joghurtszósz (4 dl görög joghurt, 2 gerezd
zúzott fokhagyma, só)
A krumplikat megsikáltam és héjasan fóliába csomagoltam. 200
C fokos, forró sütőben 40 perc alatt megsütöttem. Hagytam hűlni.
Közben „tökéletes”, ropogós bacont sütöttem, a zsírját
félretettem. A bacont hagytam hűlni, majd késsel durvára vágtam. A visszamaradt
zsiradékban felolvasztottam a vajat.
A krumplikat kettévágtam a közepét kivájtam úgy, hogy olyan
fél centis krumpli réteg maradjon a héján. Szilikon ecsettel megkentem kívül
belül a vajas bacon zsírral, sóztam, borsoztam és vágott felével tepsire
rendezve betoltam a 220 C fokra felforrósított sütőbe.
Amikor láttam, hogy pirul megfordítottam és ugyanennyi ideig
sütöttem a vágott felével felfelé a krumpli csónakokat.
Kihúztam a tepsit a sütőből és megtöltöttem a krumpli
csónakokat a durvára reszelt sajttal. Visszatoltam a sütőbe, míg a sajt egészen
megolvadt.
Megint kihúztam és megszórtam a bacon morzsával.
Visszatoltam 1 percre a sütőbe, majd azonnal tálaltam.
Mindenki maga ízlése szerint adott hozzá finomra vágott
zöldhagymát és fokhagymás joghurtba tunkoltuk. Ebédre is megállta a helyét! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése