Oldalak

2014. december 7., vasárnap

Rozé kacsamell és sült kacsamáj mézes – vajas fügével és zöldalmával




A család kedvencévé vált, azóta készült libára komponált változat is. Azon ételek közé tartozik, mely pillanatok alatt elkészíthetőek, mindössze két alapvető hozzávaló szükséges: a jó alapanyag és a precíz elkészítés.
A kacsamell egyszerű, de nagyszerű elkészítését bemutattam már:


Ahogyan a sült hizlalt kacsamájét is:

Hogyan süssünk jó hízott kacsamájat (libamájat) – házilag, egyszerűen



A gyümölcsös változathoz az elősütött kacsamellet méz és olvasztott vaj keverékével meglocsolt héjas zöld alma és füge cikkekkel sütöttem 200 C fokon 15 percig, jénai tálban. Eközben sütöttem át hirtelen a kacsamájakat, serpenyőben.


Amíg a kacsamell pihent, addig a gyümölcsöket melegen tartottam, és a felszabadult sütőben fejeztem be ez alatt a kacsamáj sütését.
Mindet egyszerre frissen, melegen tálaltam. Igazán ünnepi fogás J

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 db egyenként 25 dkg-os kacsamell
4 db 3-4 cm vastag szelet hizlalt kacsamáj a legvastagabb részéből szelve
4 db zöldalma hájasan, magtalanítva, cikkekre vágva
4 db füge héjasan cikkekre vágva
4 dkg vaj
2 evőkanál méz
Maldon sóvirág

frissen őrölt bors




4 megjegyzés:

  1. Isteni, de a legjobb a zöldalma hájasan ;)

    VálaszTörlés
  2. Ehhez milyen köret illik? Nem kell lefedni sütés közben a húst a sütöben? Fügém sajnos nincs, de alma böven, rizst gondoltam hozzá, vagy inkább valami más legyen? Válaszod elöre is köszönöm :)

    VálaszTörlés