Oldalak

2011. december 18., vasárnap

Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: ünnepi, "átlátszó" levesek

Az ünnepi levesek általában "átlátszó" levesek, talán azért, mert különleges odafigyelést igényelnek, hogy kristálytiszták és ízletesek is legyenek egyben. 
Ennek két fő záloga van, a kiváló alapanyag és a megfelelő mennyiségű időráfordítás. Egyikkel sem érdemes spórolni. 


Néhány klasszikust sorakoztatok fel ebben a részben, de már előkészületben vannak a krémlevesekről valamint ragu és habart levesekről szóló összeállítások. Néhány különlegesség és néhány igazi klasszikus is lesz közöttük. 


Úgyhogy folytatás következik! 



Orjaleves







Libaleves







Disznófarkas erőleves







Hagyományos ételek falusi alapanyagokból: csirkeragu leves







Hagyományos ételek falusi alapanyagokból: vasárnapi ebéd tanyasi tyúkból







Fúziós vasárnapi ebéd: tyúkhúsleves, bajor óriásgombóc, ropogós sült tyúk, zöldséges paella







Vasárnapi ebéd karajból: klasszikus orjaleves, "lecsós"-sajtos sült karaj, kecskesajttal cserépben sült zöldségek






A sorozat fejezeteit itt gyűjtöm.

1 megjegyzés: