Oldalak

2012. január 4., szerda

Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: egyszerű, színes melegszendvicsek, akár maradékokból

Szeretem a maradékokat okosan hasznosítani. Így ünnep után egyébként is ráununk a nagyszabású ebédekre, vacsorákra, illetve – nem tudom, más hogy van ezzel – bőven akad maradék nem csak sülve, de nyersen is. Ebből következően egy-egy egyszerű melegszendvics, csak úgy adja magát, uzsonnára, vacsorára.
Tegnap bemutattam a jalousie-t, ami nem más, mint – akár maradék - sült húsból készült sajtos-hagymás pástétom tésztában sütve. Ez is egy könnyű, látványos, ízletes maradék újrahasznosítási lehetőség.
Úgyhogy úgy döntöttem, hogy a sorozat folytatásaként egyszerű, könnyű, valamint maradék újrahasznosításra alkalmas ételeket mutatok be néhány részben. 


Kolbásztöltelékes-juhtúrós melegszendvics svájci gyökérkenyéren







Erdei gombás-juhsajtos melegszendvics kovászos kenyéren







Pirított füstölt tarjás melegszendvics tejfölös kecskesajttal, lilahagyma morzsával







Melegszendvics színes pizza feltét maradékokból kovászos kenyéren







Melegszendvics csípős-zöldséges rántottával, ementálival




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése