Oldalak

2012. február 29., szerda

Heti menüajánlat: ezerarcú rakott krumpli – mindig kicsit másképp


Eddig fel sem tűnt, hogy ilyen népszerű étel nálunk a rakott krumpli. Onnan tűnt fel, hogy holnap éppen rakott krumplit készítek, és még van egy ősszel készült változat, amit meg sem szerkesztettem, hogy bemutassam.

Szinte sohasem készítem egyformán, ez azt hiszem a receptválogatásból kiderül. Ilyenkor télen van igazán szezonja, úgyhogy csak tessék válogatni! 


Retro ételek kicsit másképp: két rakott krumpli, egy eset






Rakott krumpli spanyol módra: baszk rántottával rakott krumpli, juhsajttal, füstös paprikával







Retro ételek kicsit másképp: rakott krumpli felfújt húsos szalonnával karamellizált lilahagymával







Krémes rakott krumpli lágy kecskesajttal, mangalica kolbásszal és szalonna morzsával







Baked potato (héjában sült, töltött krumpli), most „rakott krumpli ízben”







Házi kolbászos rakott krumpli maradék tojásfehérje felhasználásával





A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

2 megjegyzés:

  1. Nálad mindig olyan rakott krumplik vannak,hogy a király udvarába megállnák a helyüket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Aleda! Az biztos, hogy nem mindig a nyakatekert, újragondolt ételek az újszerűek és legfinomabbak. Néhány egyszerű fogással, fortéllyal is lehet újítani anélkül, hogy mondjuk csicsókát vagy céklapürét főznénk bele ... :)))

      Törlés