Oldalak

2012. szeptember 13., csütörtök

10 + 2 legjobb köret krumpliból



Ahogyan az előző bejegyzésemben említettem, ebben az időszakban igazán jó minőségű krumplihoz tudunk hozzájutni, amit nem árt kihasználni. Összegyűjtöttem az oldalról a kedvenc krumplis köreteimet kedvcsináló gyanánt.
A tepsis krumpliféléket és a krumpliágyon sült ételeket ez esetben kihagytam, de ezeket is kimazsolázom majd egyszer, hiszen külön is megérnek egy misét.

Egyszerű, de nagyszerű köretféleségeket kötöttem csokorba, melyek mind a családunk nagy kedvencei, így szívből ajánlom őket mindenki számára!



Tökéletes fűszeres-ropogós burgonya chips






Francia krumplipüré – szerecsendióval vagy friss gyömbérrel, ahogy tetszik






Hagymás- gruyére sajtos Anna burgonya






Baked potato (héjában sült, töltött krumpli) most egyszerűen






Ahogy nagymamám készítette: rántott hús, sült krumpli, tartármártás, uborkasaláta






Savanyú krumplifőzelék libazsírban sült krumpligolyóval, kolbászchipsszel






Mandulás-lilahagymás burgonyakrokett spanyol fenyőmag mártással (maradék krumplipüréből)






Retro kedvencek kicsit másképp: sertésborda parmezános párizsi bundában –ropogós kockaburgonyával






Parmezános, friss oregánós tócsni, lisztmentesen






Serpenyős libamell (poché-grillé) libatepertős, lilahagymás burgonya-flánnal, aszúban párolt barackkal






Cserépben sült, színes zöldségekkel töltött magos mustáros hátszín, parmezános fésült krumplival, sült fokhagymás pecsenyelevével






Véletlenül jött elegáns vacsora: hirtelen sült borjúkaraj szaftjával, párolt, szalonnába csomagolt hordóburgonyával és alliolival




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése