Ennek a göngyölt csirkemell variációnak története van. Szívesen merítek ötleteket családi barátunk, Boros László mesterszakács Belga étteremben kínált ételei közül a konyhámban. Ez a kolbászos rántottával göngyölt csirkemell sokáig volt a férjemmel a kedvencünk az étterem étlapján. Most, amikor újra terítékre került nálam ez a téma a kisfiam névnapi vacsorája kapcsán, azonnal eszembe jutott, hogy a férjemnek ezzel a töltelékkel kedveskedek. Kicsit megszínesítettem azért a tölteléket, apró lilahagyma és piros kápia paprika kockák is kerültek bele. A közepesen lágy rántottával göngyöltem fel és paníroztam az Újabb csirkemell variációk: pirított mandulával, barackkal, brie sajttal göngyölt csirkemell házi zsemlemorzsában sütve bejegyzésemben leírtak szerint a csirkemelleket. Ehhez a verzióhoz sült paprika karikákat kínáltam a házias hasábburgonya mellé.
Érdemes kipróbálni, ugyanis az ízek hagyományosak, a látvány színes, az étel pedig összességében különleges.
További receptjeim göngyölt csirkemellre:
Na, ez a töltelék Nekem még véletlenül sem jutott volna eszembe soha, az biztos. Különleges és finom lehet:)
VálaszTörlésMézeskalács: Különösen finom. Nagyon szeretem hidegen a sülteket, a rántott finomságokat is, ezért - ha már neki állok:) - akkor többet készítek, mint amennyi frissen elfogy. Ez a rántottával göngyölt csirkemell hidegen gyönyörűen szeletelhető, másnap mennyei késői reggeli...tapasztalatból tudom!...:)))
VálaszTörlésTegnap volt rántottás köztes étkezés. Úgy értem, ebéd-vacsora egyben. (Ebcsora - ha nem lenne félreérthető :-)
VálaszTörlésKülönösen értékelem az állandó arányokat: a csirke se nem sok, se nem kevés: pont jónak, egyenletesnek tűnik. És a rántott bucikát körülölelő panír-réteg mindenhol egyenletesen fed.
Egy szóval: profi!
Le a kalappal, fel a hasakkal :-)))
A házias hasábkrumplit megkérdezhetem hogyan készíted?A húsi is nagyon guszta, tervbe vettem Húsvétra.
VálaszTörlésNelli: Nekem, ahogyan a ropogós chipsnél írtam az agria sárga krumpli nagyon bejött. Hasábra vágom, hagyom ázni nagyon hideg vízben legalább fél órát, leitatom róla a vizet alaposan és 170 fokos olajban ropogósra sütöm. Ami még ettől is finomabb, ha a krumplit hasábra vágva, hideg vízbe teszed és felforralod. Azonnal elzárod a hőt alóla, és egy-két perc múlva leszűröd. Amikor a gőz elillant a krumpliról, akkor sütöd ropogósra 170 fokos olajban.
VálaszTörlésHamarosan bemutatok még egy verziót, amit olajban kell kétszer kisütni. Erre még nem érkeztem, addig válassz az előző két verzióból :)
Egyébként a rántottás tölteléket sajttal, baconnal, medvehagymával, újhagymával is készítheted, "ahogy tetszik":) Kolbászos rántottával és egy kis piroshúsú paprikával nagyon, de nagyon pikáns! :)