![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZVU5D9IKR2XwUGNXtIqDw8gYJbHw__B3ieLmkKxnBd9BaKjPAxClon6kEaY5vv7oRbhb85eM83Pk9zHbDUYHvlWUvE9RameBLZeHmgYW4r_JcFBcubWq1qeBi2BJlYy_uw1QJqUpZEmg/s400/%25C3%2589telek+febru%25C3%25A1r+1.+083.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNvCcZkDvIF8DAv7dmwRqywhbyc59Nr8lLfzcwuazUbvaIF-xZzHh3dRQILL7H3izlgTjxG66ghOsIHlLVVtkJBFz85SGErvTimiJZym0pqckZpJGMLLKH7jt9F7AH7sEQwwknmPjFYjE/s400/%25C3%2589telek+febru%25C3%25A1r+1.+081.jpg)
A kisfiam névnapjára az egyik kedvenc ételét, töltött csirkemellet készítettem. No, nem egyfélét, hanem mindenkinek a kedvencét. Ez a brie sajtos verziót történetesen a magam kedvére készítettem, természetesen a családom további kedvenceit is bemutatom a következőkben.
Hántolt mandulát pirítottam és durvára vágtam. Anyósom barackbefőttjéből egy felet apró kockákra vágtam, és hasonló méretű brie sajt darabokkal valamint a mandulával összekevertem. Nem ízesítettem tovább, hiszen a gyümölcs, a mandula és a krémes brie tökéletes íz harmóniában van egymással.
Hántolt mandulát pirítottam és durvára vágtam. Anyósom barackbefőttjéből egy felet apró kockákra vágtam, és hasonló méretű brie sajt darabokkal valamint a mandulával összekevertem. Nem ízesítettem tovább, hiszen a gyümölcs, a mandula és a krémes brie tökéletes íz harmóniában van egymással.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFxyKckJPlHLZmwzEy_sPO8iFiawxvrkETHMJNPugEfEqKEanwhyF1cpmDKEQFu_rPOPa-VIr1dt6Oe9Q9pue8yXoRWkpFtp7bXfytLPFMmN2gfcOKpqnfOyVv5RBrz-PdX4X7OhlX-ug/s400/%25C3%2589telek+febru%25C3%25A1r+1.+045.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoND9qj5KYxWDGcWV4cCxlPYpzbFbRQpPB07Kzy3DZCL-rWn7zkr0KIY8GL4-3SxWnPCkMqGvJ2Cl_EN4f3nFcu75JGan-wIuMhtXA-UkpZjHWaGdNr49u9T-QutUO7ksdJQCpjxkTcrQ/s400/%25C3%2589telek+febru%25C3%25A1r+1.+050.jpg)
A karácsony előtti csirkemell variációim alkalmával egy kedves olvasóm, bloggertársam érdeklődött, hogyan ilyen helyesek a göngyölegeim. Most 4 főre két egész csirkemellet készítettem elő. Ebből 9 db göngyöleget hoztam ki, és egy kisebb szelet mellet csak paníroztam. A mell kis lebenyét én levágom, és a csirkemellet a legvastagabb részétől lefelé majdnem hogy felében kettészelem. Folpack alatt nagyon óvatosan, nagyon vékonyra klopfolom. Ehhez idő és türelem szükséges. Ha a csirkemellet gyorsan és erősen verjük, akkor szétszakad, és nem tudjuk szép vékonyra kinyújtani. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz3Q-NuyCsMOSfEqMnSQZgS3j5GlAcCqBQ4xZi-xQ6DQrJv4BOptCGWAFuWar05fUEUy2QiSpEJZko-LtxEa4p4MCLSUrmdi-pHU1nwUKJW_Atc1q9SJMcOX-XyXhvsjqNQ7S7KpljDXc/s400/%25C3%2589telek+febru%25C3%25A1r+1.+038.jpg)
Ismét megnyertél Magadnak :-)))
VálaszTörlésA barack még egy kis "Melba" hangulatot is ad hozzá :-)))
Hű, de nagyon nagyon finom lehetett!!! Kíváncsian várom a többi variációt is:)
VálaszTörlésMormogi Papa: Gondoltam Rád, amikor e mellett a variáció mellett döntöttem a saját tányéromra! Tudom, hogy rajongsz a sajtokért!...:)
VálaszTörlésA gyerekekében is lesz sajt...nem bonyolult a formáció, de nem is mindig az kell, hogy valami finom legyen!..;)
Mézeskalács: Szerintem is szerezz csirkemellet! :) Bármelyik variációt választod, nem fogsz benne csalódni. A napokban felteszem a mai, további két formációt is, azokra még egy picit várnod kell!...:)))
VálaszTörlésHajrá, és számolj be, kérlek!