Ez a töltött pulykamell sorozat utolsó része, összesen négyféle töltelékkel és egy nem egészen hétköznapi bundával készítettem pulykamell filét:
Pulykamell csíkok fokhagymás-parmezános párizsi bundában petrezselymes-sáfrányos rizzsel
Kolbászos-tojásos lecsóval töltött pulykamell
Pulykamell Kijevi módra
Így göngyöltem fel a pulykamellet és hagyományosan bundáztam. Liszt, enyhén sózott felvert tojás, frissen őrölt házi kiflimorzsa.
Bő olajban először
Nem először készítek burgonya-flánt köretnek, legutóbb egy nagy libalakoma szenzációs körete volt, de sajnos még nem volt időm megszerkeszteni a sorozatot, amit a majdnem 8 kilós tömött libából készítettem még tavasszal. Ami késik, nem múlik, a burgonya-flán viszont újra terítékre került.
Nem jár sokkal több energia befektetéssel, mint egy jól elkészített krumplipüré és megéri szerintem azt a kis plusz macerát. Most egyszerűen csak lilahagymával dúsítottam, nagyszerű így az íz hatás és jól is mutatnak a kis lilahagyma darabok benne.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
8 közepes (10-15 dkg-os Agria krumpli)
2 tojás
2 evőkanál zsíros tejszín
6 dkg vaj
1 nagy fej lilahagyma
Szerecsendió, só, frissen őrölt bors
3 szuflé formát és egy 3 részes cseréptálamat vajjal alaposan kikentem és betettem a hűtőbe.
A lilahagymát kockára vágtam és vajon megsütöttem. Először magas hőmérsékleten, majd mérsékelten. Félretettem hűlni.
A krumpli szemeket megmostam, fóliába csomagoltam.
Amikor megsült 10 percig pihentetjük, meglazítjuk a szélét és előmelegített tányérra borítjuk. Nem csak látványos köret, hanem nagyon finom is.
A szögletes formában készült burgonya-flán a Pulykamell Kijevi módra bejegyzésemnél látható.
Micsoda gazdag spenótos pulykamell!!
VálaszTörlés