A töltött pulykamell variációk után kétféle köretből is volt maradékom. A lilahagymás burgonya-flánból és a sáfrányos-petrezselymes rizsből is. Ezekből a maradékokból készült másnap ebéd. A sáfrányos rizst a Pulykamell csíkok fokhagymás-parmezános párizsi bundában petrezselymes-sáfrányos rizzsel bejegyzésem szerint készítettem.
A sáfrányos rizsből ezek a bundázott rizsgolyók készültek mozzarellával töltve. Egyébként bármilyen rizottóból elkészíthető, vagy rizottó rizsből készült, nem pergősre főzött rizsből.
A hideg rizst elkevertem egy egész tojással egy kis fej lereszelt fehérhagymával. Fagylaltos kanállal félgombócnyit vettem fel a kanálba, belenyomtam egy mini mozzarella golyót és kiegészítettem egész gömbnyire a kanálban a rizst. Rögtön lisztbe forgattam, majd megfürdettem sózott, elhabart tojásban, végül frissen őrölt kiflimorzsában hempergettem meg. Bő, forró olajban sütöttem ropogósra a bundát, közben pedig a sajt a golyó közepében szépen megolvadt.
A fokhagymás párolt spenót maradékát, melyet a Fokhagymás párolt spenóttal és mozzarellával töltött pulykamell burgonya-flánnal bejegyzésem szerint készítettem, egyszerűen összeturmixoltam, majd felöntöttem
A forró rizsgolyókat a forró spenótmártással szolgáltam fel. Az ebéd másik résztvevője sem volt sem bonyolultabb, sem kevésbé finom, de erről legközelebb írok.
Nagyon ötletes. Biztos finom is. :)))
VálaszTörlésRántott rizsgombócot sajtkockával régóta készítek köretnek, de az ötlet jó hasznosítása a maradék rizsnek is. Jól mutat a spenót mártással!
VálaszTörlés