Ez az ízletes krokett is maradékból készült. Ahogyan a Supplí al telefono fokhagymás spenótkrémmel, azaz egy olasz klasszikus, maradékból bejegyzésemben meséltem róla, kétféle köretből is volt maradékom, sáfrányos-petrezselymes rizsből és a lilahagymás burgonya-flánból. A burgonya flán maradékából készítettem másnap ezt a könnyű és finom krokettet. A burgonya-flánt a Fokhagymás párolt spenóttal és mozzarellával töltött pulykamell burgonya-flánnal bejegyzésem szerint készítettem el.
Összekevertem, hagytam kicsit állni, majd fagylalt kanállal csinos gombócokat kanalaztam belőle – hogy pont akkorák legyenek, mint a rizsgolyók – és klasszikus panírban bundáztam. Liszt, felvert tojás, frissen őrölt kiflimorzsa. Bő, forró olajban sütöttem ki.
Szerintem - a főként maradékokból készült – ebéd legizgalmasabb fogása a spanyol fenyőmag mártás volt, ezt időben elkészítettem, mert hidegen szolgáltam fel a forró kroketthez.
Hozzávalók kb.
10 dkg fenyőmag ( a sapnyol fenyőmag megbízható és jóminőségű)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss citromlé
Só, frissen őrölt bors
A fenyőmagot és az összevágott fokhagymát robotgépben pépesítettem és fokozatosan adtam hozzá a folyadékokat. Amikor emulgeálódott, azaz krémessé vált az állaga, akkor fűszereztem, tálba öntöttem és lehűtöttem tálalás előtt.
Fantasztikus, nagyon ötletes
VálaszTörlésMindig összefut a nyál a számba, amikor elolvasom a receptjeid címét!
VálaszTörlés