Fogalmam sincsen, miért vártam eddig ezzel a változattal.
Annyiféleképpen készítettem már csirkeszárnyat, hogy már egy
külön gyűjtőt is létrehoztam itt a jobboldalon. Ráadásul ezt a fűszerkeveréket használom
már jó ideje a saját Kentucky csirkeváltozataim fűszerezésére.
Talán az lehet az időzítés oka, hogy a legutóbbi, egyszerű
fűszerezéssel, forró olajban sütött csirkeszárnyak különdíjat nyertek, mind a
fő megrendelőnél, a kisfiamnál, mind a család többi tagjánál:
Extra ropogós
fűszeres csirkeszárny – csak egyszerűen
Többször is el kellett készítenem így, ami nálam nagy szó,
hiszen köztudottan szeretek variálni, azaz mindent, mindig kicsit másképpen
elkészíteni.
A fejemhez kaptam, amikor a kilónyi csirkeszárnyat
előkészítettem, hogy miért is ne a kedvenc Kentucky fűszerkeverékemben pácoljam
és forró olajban, ropogósra süssem ki.
Nyerő szériában vagyok mostanság a konyhában, mert
mondhatom, hogy most is ráhibáztam az egyik legfinomabb csirkeszárny „megoldásra”.
Kentucky csirkeszárny fűszerkeverék 2 kg csirkeszárnyhoz:
1 teáskanál koriandermag
½ teáskanál durva szemű színes bors
½ teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál fűszerpaprika (most édes spanyol fűszerpaprikát
használtam)
2 teáskanál őrölt chili
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál finomszemcsés fokhagymapor
1 teáskanál őrölt rozmaring
1-1 teáskanál morzsolt kakukkfű, tárkony, majoránna
A borsot és a koriandermagot mozsárban őröltem, majd a
morzsolt fűszereket is mozsárban még összetörtem. Összekevertem őket a többi
fűszerrel.
A konyhakész csirkeszárnyakat három részre vágtam, a szárnyhegyeket
eltettem alapléhez, ahogyan szoktam.
Alaposan megszórtam a fűszerkeverékkel a csirkeszárny darabokat,
és lefedve, hűtőben pácoltam. Minimum 2 órán át pácoljuk, de lehet akár egy
éjszakán át is.
Sütés előtt félórával megsóztam őket és visszatettem lefedve
a hűtőbe.
Most ez a Kentucky csirkeszárny a kedvenc, nem menekszem egyhamar az
ismétlésektől.
Kivételesen finom változat, egészen biztosan bekerül a
családi, kedvenc ételek recepttárba.
Házi BBQ szósszal és fokhagymás-snidlinges joghurt mártogatóssal
tálaltam.
Nekem most a joghurtos változat volt a nyerő: 2 dl görögjoghurthoz 1 gerezd
zúzott fokhagymát, 1 evőkanál összevágott snidlinget és egy csipet sót adtam. Hagytam pár órán át összeérni.
Egyszerű, nagyszerű, „hűsítő”.
Csirkeszárny forever. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése