Nincs sok időm mostanában, de a Szega Foods receptverseny
kiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal.
Olyan összetevők felhasználásával hirdettek receptversenyt,
ami felhívás volt keringőre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerű
ételeket készítsek, melyeket a nagyszerű alapanyagok emelnek piedesztálra.
Az alábbi alapanyagokat választottam ehhez a recepthez a
Szega Foods nagyszerű termékkínálatából:
-
Buche
Chevre Blance kecskesajt
-
vargányás olívaolaj
-
steakbors
-
szerecsendió
Ez már a második receptem, mellyel nevezek a versenyre,
most, hogy már el is fogyasztottuk az ételeket, magam sem tudom, melyiket emelném
a másik elé:
Mediterrán
csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével – a Szega
Foods kreatív receptversenyre
Mediterrán
csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével – a Szega
Foods kreatív receptversenyre
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 db borjúbélszín – egyenként 50-60 dkg-osak melyből csak az
érmére szeletelhető részét használjuk fel az ételhez - adagonként 20-20 dkg-ot. A „leeső” részeket egy
másik ételhez kínáljuk fel.
1 evőkanál olívaolaj
steakbors
frissen őrölt só
15 dkg kecskesajt
1-1 piros,
sárga, zöld kaliforniai paprika
4 szelet érlelt sonka – Pármai vagy Serrano
½ dl fehérbor a mártás sűrítéséhez
5 db közepes sárgaburgonya
frissen reszelt szerecsendió
só
A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon
hirtelen körbepirítjuk minden oldalán. Cserépedénybe tesszük és 80 C fokos sütőben 2,5 órán át
sütjük.
Sütés közben, ha megnyomjuk a húst az ujjunkkal akkor érezzük, hogy mennyire rugalmas, ez jelzés, hogy mennyire sült át. Most a cél a rózsaszínre sült állapot volt, ehhez éppen megfelelő volt 2,5 óra a fiatal, de nagyobbnak számító darab bélszínnek.
A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, majd a „javából” 3
cm-es érméket szeletelünk belőle. A maradékot egy másik ételhez használjuk fel. Például:
Omlós
borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon – a Szega
Foods kreatív receptversenyre
Omlós
borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon – a Szega
Foods kreatív receptversenyre
A
cserépből szűrőn át kiöntjük a hús szaftját és a fehérborral beforraljuk.
Héjában,
sós vízben megfőzzük a krumplikat és még forrón lehúzzuk a héját, összetörjük.
A tejszínt felforraljuk a vargányás olívaolajjal és kis adagokban elkeverjük a
krumplival. Frissen őrölt szerecsendióval és sóval fűszerezzük.
A paprikákat vékony csíkokra szeleteljük és egy-egy
keresztben kettészelt sonka szeletbe göngyöljük. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A darabolt kecskesajtot és a paprika rőzséket tepsin 2-3 percig
grillezzük. A paprikarőzsékből a fogpiszkálót tálalás előtt eltávolítjuk.
Tipp: aki jól átsütve szereti a bélszínt, annak grillezzük a
bélszínérmékre helyezve a kecskesajtot. A férjem jól átsütve kedveli, neki így
készítettem és tökéletesen puha, omlós, szaftos maradt a bélszín, csak jobban átsült.
A kecskesajt darabokat 3-3 bélszínérmére, a paprikarőzséket
pedig a formára igazított krumpli krémpürére helyezzük. A bélszínérmékre
egy-egy kiskanálnyi mártást csorgatunk és azonnal tálaljuk.
Felségesen finom étel. Egészen biztos vagyok abban, hogy jó
kedvemben voltam, amikor megkomponáltam! :)
Húú ez egy remekmű! Istenien néz ki! Nagyon kreatív vagy!
VálaszTörlésMég nem ettem ilyesmit, de ezt egyszer biztosan kipróbálom.
Tanfolyam mikor lesz? =)
Üdv
Judit
Köszönöm, Judit! Feltétlenül próbáld ki, hiszen nem a munkaigényességétől, hanem a felséges alapanyagoktól és a technológiától nagyszerű fogás. Nem fogsz csalódni benne! ;)
TörlésTanfolyam?!:)... egyenlőre igyekszem itt bemutatni, amit lehet ... :)
Az itt virtuálisan bemutatottakkal is nagyon elégedett vagyok, de titokban reméltem, hogy ilyen ételekhez is tervezel egy tanfolyamot, gondoltam próba szerencse. :D
TörlésMár a címe is dupla élvezet! Meg is nevettet :-D
VálaszTörlésSzóval röhejes?!?! :D
TörlésNeked megbocsájtok! :))))
Háááát, ha adsz a komótból... :-)
Törlés