A kisfiamnak készült pizzák mindig nagyon egyszerűek, mégis ínycsiklandóak. Alapfeltétel, hogy ne legyen rajta gomba és ne legyen túlbonyolítva.
Érdekes, hogy a szeretteim sosem hagyják, hogy
elrugaszkodjam a megszokott ízektől és feltétektől, ha pizzáról, tésztáról,
lasagnéról van szó. Úgy látszik, a családomban is igaz, amit maguk az olaszok
vallanak, hogy nem szaporítva a hozzávalók listáját, egyszerűen készítsük el
ételeinket. Inkább az alapanyagok minősége és az elkészítés módja legyen hangsúlyos.
Jól bevált pizza tésztámból készült ez a pizza is
természetesen:
Bevált pizza
tészta alaprecept
Még mindig a téli paradicsomos pizza szószt készítettem
ebben az esetben is:
Egyszerű téli
paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
Érdemes belenézni házi pizza sütésről szóló bejegyzésembe
is:
Házi pizzasütés
lépésről, lépésre
Most nem főtt, hanem pácolt nyers sonkát használtam fő
feltétként. Most a kedvenc feltétje a bacon elmaradt, ugyanis a nyers sonka íze
hangsúlyosabb, így úgy ítéltem, hogy az már sok volna.
Megszórtam az előkészített pizza alapot a csíkokra vágott nyers
sonkával, majd megraktam mini mozzarella golyókkal, szeletelt lila és
zöldhagymával majd gouda sajtkockákkal és megszórtam morzsolt oregánóval.
Az időről időre elkészült pizzák bemutatásával mindig el vagyok maradva, mégis nem hagyok ki egyetlen variációt sem, hogy bemutassam. A pizza népszerű, házi elkészítése pedig egyszerű. Gyakran készítek, mégis szinte mindig kicsit másféleképpen. Szerintem nagyszerű színfoltja a családi menünek.
Eddig bemutatott pizza receptjeimet itt gyűjtöm.
Már megint egy nekem (is) való étek :-)
VálaszTörlésHa én kosztolnálak, nem lenne hiányérzeted! :)) Nem győzöm szerkeszteni a már elkészült pizzarecepteket! :)
Törlés