A napokban ismét sütöttem néhány igazán nagyszerű pizzát. Ilyenkor
mindig többfélét sütök, mondhatni, mindenkinek a kedvencét. Szép sorban mindet
be is mutatom majd.
Ezt a pizzát magamnak készítettem, természetesen mindig
belekóstolunk a többiekébe is. A család többi tagjának is nagyon ízlett a
kóstoló belőle.
Szeretek egyes pizzákat „világos” alappal készíteni, tehát
nem paradicsomszósszal. Pedig most egy másféle paradicsomszószt készítettem a „piros”
alapú pizzákhoz, de erről majd máskor mesélek.
A világos alap nálam általában aioli, érdemes bepillantani elkészítésébe
és sokszínű felhasználási lehetőségeibe:
Ezerarcú aioli
A pizza tésztát mindig a jól bevált pizza tésztám alapján
készítem. Sokan próbálták már, másoknál is éppen olyan jól működik, mint nálam:
Bevált pizza
tészta alaprecept
Hozzávalók 1 közepes pizzához
1 adag pizza tészta (22-25 dkg)
4 evőkanál aioli
10 dkg mozzarella golyó – 5 szeletre vágva
10 dkg brie – jelen esetben zöldborsos
6 db közepes barna csiperke – lehetőleg bimbós
Csipet morzsolt kakukkfű – lehet friss is
3 csík vékonyra szelt bacon
30 cm-es pizza formába egyengettem a pizza tésztát, melyet
előtte megspricceltem kevés olívaolajjal és vékonyan megszórtam
kukoricaliszttel.
Megkentem vékonyan aiolival és leraktam rá a mozzarellát.
Elrendeztem rajta a közepesen vastagra szelt gombát. Megszórtam a kisebb darabokra vágott brie-vel, meghintettem kakukkfűvel majd leraktam rá a kétszer megsodort bacon
csíkokat.
Nem csak a látványa, az íze is rendben volt. Szeretem ezeket
a rendhagyó pizzákat, néha nem árt „világos” pizzákkal színesíteni a pizza
palettát.
Aztaa, de jól néz ki!!!Gyönyörű!!
VálaszTörlésKöszönöm Aleda! :)
TörlésHogy ez nekem nem jutott eszembe... Pedig valami dereng, de hajlott korom mentség rá. (Évekig kerültem a paradicsomos ételeket - ma már nem - és legfőképp a pizza hiányzott.)
VálaszTörlésLehetne kenyérlángosnak is nevezni... nem?
VálaszTörlés