Oldalak

2012. december 18., kedd

10 + 2 legjobb töltött hús – dagadó, csirke, kacsa. Karácsonyi, szilveszteri menüajánlat


Szenvedélyesen szeretek töltött húsokat készíteni. A variációs lehetőségek kifogyhatatlansága az, mely számomra izgalmassá teszi ezeknek az ételeknek a megtervezését és kivitelezését.

Ünnepekkor mindig fokozódik a kereslet a töltött húsok irányában, hiszen ezek az ételek valóban a vasárnapi és ünnepi ételkategóriába tartoznak még akkor is, ha elkészítésük nem különösebben bonyolult.
Szerintem kitűnik a válogatásból, hogy igazi szívem csücskei az egészben töltött pecsenyék. Igaz, én szívesen készítem őket hétköznap is.


Vargányás töltött dagadó grillezett vargányával, szalonnás babrőzsével








Töltött dagadó – húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)








Húsvéti hidegtál – sonkás tojáskrémmel töltött dagadó chilis-majonézes kukoricasalátával









Zöldfűszeres - mandulás tojáskrémmel töltött sertésdagadó mézsárgán tálalva










Pestos - mozzarellás töltött dagadó mediterrán lecsós pecsenyelével









Töltött húsok hidegtálra: egyszerű töltött dagadó és házi csípős kolbásszal sült karaj








Vasárnapi töltött grillcsirke (lisztmentes) – zöldspárgával, csiperkével, almával, csirkemájjal sütve










Igazi vasárnapi ebéd: olaszos töltött csirkecomb sáfrányos rizottóval









Cserépben sült, zöldfűszeres tojáskrémmel töltött csirke héjas burgonya chipsszel és pecsenyeleves kukoricával









Sonkás-füstölt sajtos tojáskrémmel töltött grillcsirke – lisztmentes recept









Almás csirkemájjal töltött vasárnapi csirke, pecsenyeleves kukoricával









Almás-fokhagymás egészben sült kacsa - kacsalakoma kacsaaprólékos paellával, egészben sült májával





11 megjegyzés: