Nem hiszem, hogy el tudnám bárkivel is hitetni, hogy nem szeretjük a
pizzát. Ha minden pizzát bejegyeznék, amit elkészítek, már kétezer bejegyzésnél
tartanék. Így is szép számmal osztottam már meg.
Próbálnék újítani, de nincs mit, kialakultak a kedvenc
feltétek, így mostanában nagyon hasonló pizzák készülnek nálunk. Egyben azonban
közösek, hogy mindig a legjobb minőségű feltétek kerülnek rá, és az, hogy a
pizza tésztám kétség nélkül viszi a prímet. Több tízezren sütik már a házi
pizzát útmutatásaim alapján, egyben mind egyetértenek, hogy jobb, mint amit
korábban kipróbáltak.
Nem olyan régen kezdtem sütni amerikai pizza tésztával
pizzát, de mondhatom, hogy hiába más, mégis ugyanolyan finom. Úgyhogy mi
biztosan nem visszük ezt a kérdést kenyértörésre.
Gondoltam, hogy bemutatom most a Kisfiam kedvenc pizzáján
keresztül a két pizza közötti különbséget. Egyik héten olasz tésztával kérte, a
másik héten pedig amerikai, serpenyős tésztával.
Mindkét pizzán házi paradicsomszószom, mozzarella, főtt
sonka és morzsolt csemegekukorica van, melyet egy kis szárított oregánóval
mindig megszórok. Az olasz pizzára még rácsempésztem két plusz feltétet, lila
hagyma és bacon szeleteket, hogy ne legyen minden héten egyforma a kölyök
pizza.
Olasz pizza tésztám jól bevált receptje:
A pizza sütés alapjairól pedig itt állítottam össze egy kis
áttekintést:
Házi pizzasütés
lépésről, lépésre
Élmény dús házi pizza sütést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése